2012. feb 09.

Visszavonták a Nürburgring engedélyét

írta: FormaNet
Visszavonták a Nürburgring engedélyét

Egyre több pálya futamrendezése kerül veszélybe, legfőképpen anyagi vonatkozású okok miatt. A FOM által diktált évi 10 százalékos jogdíjemelés komoly többletterhet ró a rendezőkre, akik már így is csak nehezen tudják kigazdálkodni a Bernie Ecclestone cége számára fizetendő összegeket. A Nürburgring most nagy veszélyben van.

 
 
A Német Nagydíjnak már 2008 óta felváltva ad otthont a Hockenheimring és a Nürburgring, aminek oka igen prózai, mégpedig a költségmegosztás. Ez a rendszer most borulhat, miután a héten a helyi önkormányzat visszavonta a Nürburgring üzemeltetési engedélyét.
 
Roger Lewentz a Rajna-Vidék kormányának minisztere nem hisz abban, hogy a magánkézben lévő pálya képes lenne tovább folytatni az üzemeltetéssel járó feladatokat, és azok pénzügyi finanszírozását, miután jelenleg komoly adóságspirállal kell megküzdeniük.
 
Engedély nélkül természetesen a rendezők nem tarthatnak versenyeket a pályán, ennek ellenére a miniszter reméli, hogy hamarosan sikerül rendezniük a pénzügyi problémákat, és folytatódhat a váltott futamrendezés a másik német pályával.
 
 
 
"Szükségesnek érzem, és szeretnék beszélni személyesen is Ecclestone úrral” – nyilatkozta Lewentz, aki úgy véli, lehet ráhatása arra, hogy a megbeszélések után újra visszaálljon az eddigi menetrend, és 2013-ban a Nürburgring láthassa vendégül a Német Nagydíj versenyzőit és közönségét.
 
Idén Hockenheim a soros, a Német Nagydíj időpontja július 22.
 
Hogy Bernie Ecclestone mennyire mutat majd megértést és rugalmasságot, az nem tudható, az mindenesetre tény, hogy 2013-tól New Jersey is csatlakozik a száguldó cirkusz rendezőihez, és sorban állnak a jelentkezők, így a FOM vezérnek nem kell attól tartania, hogy nem lesz elég pálya az évi húsz futam megrendezésére.
 
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

 

 

Szólj hozzá

f1 forma1 formula1 nurburgring ecclestone német nagydíj