2012. feb 11.

Kovalainen arra figyelmezteti csapatát, ha nem fejlődnek idén, jövőre máshol folytathatja

írta: FormaNet
Kovalainen arra figyelmezteti csapatát, ha nem fejlődnek idén, jövőre máshol folytathatja

Az egykori Team Lotus, 2012-től Caterham F1 Team néven induló csapat, a 2010-ben csatlakozott istállók közül vitathatatlanul a legfejlődőképesebb alakulat. Tony Fernandes és gárdája lépésről lépésre fejlődött az elmúlt két szezonban, és bár eddig még nem sikerült pontot szerezniük, az idei év azonban - a KERS használatával – meghozhatja számukra a sikert. A jerezi tesztek után így vélekedett erről a csapat finn versenyzője, Heikki Kovalainan is.

A finn erről közvetlenül a tesztek után így beszélt: "Hogy sikerül-e pontot szereznünk vagy sem, ezt még nem tudom megmondani. Ez kell, hogy legyen a célunk, de most a legfontosabb, hogy csatlakozzunk a középmezőny végéhez, és harcolni szeretnénk velük, nem pedig mögöttük autózni.”
 
Kovalainen azonban azt is hozzá tette, hogy amennyiben a csapatnak az idei évre nem sikerül olyan versenyképes autót építeni, amellyel legalább a középmezőny végével képes lehet felvenni a harcot, abban az esetben az év végén ha jobb lehetősége kínálkozik, elhagyná a csapatot.
 
A McLaren egykori futamgyőztese (2008 Magyar Nagydíj) úgy véli, jelenleg sokkal jobb versenyző, mint amikor 2007-ben debütált a száguldó cirkuszban, a Renault-val A 30 esztendős versenyző csapatát most arra figyelmeztette, hogy szolgálataira máshol is szükség lehet, amennyiben az új CT01-el nem sikerülne előrelépni az idei évben.
 
"Van elég tapasztalatom és tudásom, ami értékes lehet, és amire szükség van az F1-ben a sikerek érdekében. Nem hosszútávú a szerződésem (a Caterhammel). Nyitva tartom a lehetőségeimet, mert látnom kell, hogyan fejlődünk és mi történik majd ebben a szezonban. Jelenleg sokkal magasabb szinten vagyok, mint ahol az első szezonom során voltam, és szeretnék visszatérni egy olyan autóba, ami elől versenyez, természetesen a pontokért.  Ahogy azt mondtam, szeretnék fejlődni a Caterhammel. A kezdetektől itt vagyok, és ez nagyszerű. Tony Fernandes jó barátom lett, és továbbra is az maradna akkor is, ha már nem lennék a csapatnál” – nyilatkozta a finn versenyző, a jövőjével kapcsolatosan.
 
 
Hogy mindehhez mit szólnak a csapatnál, egyelőre nem lehet tudni, ám Kovalainen már az elmúlt évben is beszélt arról, hogy Fernandes nem gátolná, sőt a finn szerint inkább segítené őt, amennyiben egy nagy csapatnál lehetőséget kapna.
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
   

 

 

Szólj hozzá

f1 forma1 autósport motorsport caterham heikki kovalainen