2012. feb 11.

Vettel: Inkább most legyen problémánk, mint futam közben

írta: FormaNet
Vettel: Inkább most legyen problémánk, mint futam közben

A Red Bull Racing pénteken váratlan elektronikus meghibásodás miatt viszonylag későn tudta pályára küldeni kétszeres bajnokát, Sebastian Vettel. A kétszeres világbajnok azonban cseppet sem esett kétségbe, és véleménye szerint a teszteknek éppen erről kell szólnia, hogy ami még nem állt össze, az lehetőleg még szezon előtt kiderüljön.
 
 
Az energiaitalosok Jerezben egy egész délelőttöt elveszítettek egy elektromos probléma miatt, ám ennek ellenére a csapat és német versenyzője elégedett az RB8-as első tesztnapjaival.
 
"A legcsodálatosabb érzés az volt, amikor először beleültem az új kocsiba. Valami olyasmi érzés, mint amikor egy hosszú útról végre hazaérsz. Az első benyomásaim az RB8-ról rendkívül pozitívak, annak ellenére, hogy nem volt olyan sok időnk még ismerkedni egymással. Mindenki nagyon izgatott, nagyon jó a hangulat, és persze nem szabad figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy jelenleg még nagyon az elején tartunk. Ez az egész most arról szól, hogy kipróbáljunk különböző dolgokat az új autón. Amire talán leginkább összepontosítunk az egyértelműen a sebesség. Azt hiszem egy gyors autót mindig lehet megbízhatóvá tenni, ugyanakkor nem vagyok biztos abban, hogy egy megbízható autóból is lehet gyorsabbat csinálni.”
 
Vettel tehát nem aggódik a kis probléma miatt, és úgy véli, hogy összességében a pozitív dolgok messze túlszárnyalják ezt a kis kellemetlenséget.
 
"Fontos dolog, hogy semmi okunk ilyen korán aggodalmaskodni. Az teljesen normális ha van némi probléma, hiszen éppen ezért vannak ezek a tesztnapok. Például volt egy kis technikai problémánk, amit nem sikerült orvosolni, így a biztonság kedvéért kicseréltük a motort. Ahogy az imént is mondtam, inkább most történjenek meg ezek a dolgok, mint később a futam közben."

 
A csapat vezető versenymérnöke, Ian Morgan azért kissé jobban bosszankodott mint a 24 esztendős bajnok, de összességében a szakember is azon a véleményen van, hogy a csapat pozitív hetet zárt.
 
"Frusztráló volt a délelőtti elvesztegetett idő, hiszen sok dolgot meg kellett volna tennünk, de amikor végül Seb kihajthatott a pályára, megkezdtük a felzárkózást, és a munka nagy részét elvégeztük. Jelenleg ott vagyunk, ahová vártuk magunkat a gyárban kapott adatokból kiindulva. Ez jó dolog a szezon további részére nézve, hiszen ha bízhatsz a gyárban végzett munkába, akkor sokkal könnyebb fejleszteni az autót. Ami a problémánkat illeti, azt kell mondjam, hogy ez hozzátartozik a tesztelésekhez. Amikor először gurul pályára egy komplex új autó, akkor egy egészen pici dolog is felboríthatja a programot. Most egy darabban hazaszállítjuk, mindent átvizsgálunk, szétszedjük majd Barcelonára újraépítjük.”

 

FormaNet, Varga Viktória

 

 

 

Szólj hozzá