2012. feb 15.

Senna: Valahol a középmezőnyben vagyunk

írta: FormaNet
Senna: Valahol a középmezőnyben vagyunk

Tény, hogy Sir Frank Williams csapatának van hova felkapaszkodnia a tavalyi harmatgyenge szezon után, ami a radikális változásokkal és átalakulásokkal sem lesz egyszerű feladat. A csapat frissen szerződtetett versenyzője, Bruno Senna jelenleg úgy érzi, hogy idén a középmezőnyben harcolhat, de erről leginkább csak a következő kollektív teszt adhat tiszta képet.
 
 
A versenyzők közül a Williams új pilótája, Bruno Senna tette meg a legtöbb kilométert a múlt heti Jerezi teszten. A 28 esztendős brazil a két nap alatt 250 kört (1107 km) teljesített, de a relatív erősorrendben mindössze a 20. helyet kaparintotta meg a 23 fős mezőnyben.
 
Ennek ellenére Senna úgy érzi, hogy csapata valahol a középmezőnyben van, bár hozzátette, hogy az erőviszonyok terén pontosabb képet majd csak Barcelonában kapnak.
 
"Nehéz megmondani, hogy jelenleg hol állunk, hiszen nem ugyanazokat a tesztprogramokat végezzük, mint a többiek. Azt hiszem nagyjából ott vagyunk a középmezőnyben a többiekkel, de ez valójában majd Barcelonában derül ki. Ott már valamivel egyszerűbb tesztprogramok lesznek, úgyhogy majd meglátjuk.”
 
"Azt hiszem, van egy erős alapunk, és van néhány ötletünk, hogy merre haladjunk tovább, de minden pálya más. Jerez például egy nagyon egyedi pálya, szóval Barcelonában már biztos többet tudunk majd, hiszen az egy hagyományosnak mondható versenypálya.”

 
Senna optimista, és véleménye szerint a Jerezben végzett produktív munka gyümölcse már Barcelonában is látható lesz.
 
"Nos, Jerezben nagyon sok dolgot teszteltünk az autón, és a gumikat is vizsgáltuk, hogy megpróbáljunk javítani annak érdekében, hogy  nagy és alacsony sebesség mellett is egyaránt következetesen viselkedjenek. Az objetív vizsgálatok célja az volt, hogy minél jobban kiismerjük az autót, és amikor már megérkezünk Barcelónába, addigra már sok területen sokkal okosabbak leszünk. Már tudni fogjuk a megfelelő irányt, és ami még fontos, ha valamilyen problémával találjuk szembe magunkat, akkor könnyebb lesz megtalálni a megoldást.”
 

 FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá