2012. feb 16.

Rosberg: Schumacher a DRS és a gumik miatt csökkentette hátrányát

írta: FormaNet
Rosberg: Schumacher a DRS és a gumik miatt csökkentette hátrányát

Nico Rosberg eddig két teljes szezont versenyzett egy csapatban a Formula-1 hétszeres bajnokával, Michael Schumacherrel, és mindkét idényben megállta a helyét, sőt jobbnak bizonyult a német legendánál. 2011-ben azonban már jelentősen csökkent köztük a különbség, amit Rosberg elsősorban a könnyebb előzéseknek tud be.
 
Első együtt töltött idényükben Nico Rosberg közel dupla annyi pontot gyűjtött, mint a 3 év után visszatérő kollégája, tavaly azonban ez a különbség a szezon végén mindössze 13 egység volt. Az időmérőkön továbbra is Rosberg „uralom” volt, hiszen 16:3 arányban nyerte a házon belüli kvalifikációs csatát, ám a remek rajtoknak és előzéseknek köszönhetően (Schumacher előzött legtöbbet 2011-ben) a hétszeres bajnok jelentősen ledolgozta hátrányát.
 
"2010-hez képest csökkentette a különbséget hozzám képest a bajnokságban, de ez jórészt az abroncsoknak és a DRS-nek köszönhető, melyek miatt könnyebbé váltak az előzések. Az időmérők 2011-ben sokat veszítettek jelentőségükből, és ez leginkább ezzel magyarázható. De persze Michael is magasabbra tette a lécet, és javított a teljesítményén”- nyilatkozta Rosberg a Car magazin februári számában.  
 
"Tavaly év elején sok tekintetben nagy tisztelettel néztem fel rá, de ez a helyzet mostanra már kicsit normalizálódott. Mindkettőnknek egyforma játéktere van, és sokkal lazább a kapcsolatunk. Tiszteletben tartom az elkötelezettségét és hozzáállását a sporthoz. Nagyon érdekes ezt látni.”

 
Rosberg eddig 108 nagydíjon állt rajthoz a Formula-1-ben, és ez idáig egyszer sem sikerült a dobogó legfelső fokán ünnepelnie. Ebben a nem éppen örömteli statisztikával már bekerült top10-be, a német azonban cseppet sem aggódik a statisztikák miatt.
 
"Sok örömöt kapok azokon a versenyeken, ahol tudom, hogy jó munkát végeztem, mint például Abu Dzabiban, ahol 6. lettem. Tudom, hogy eljön majd az én időm, amikor egy megfelelő autóm lesz. Már nagyon várom, hogy végre nyerjek, mert tudom, hogy ez csodálatos élmény lesz, de ez nem jelenti azt, hogy bármiféle hiányérzetem lenne.”
 

 FormaNet, Varga Viktória

 

 

Szólj hozzá

mercedes f1 formula 1 nico rosberg