2012. feb 17.

A Mercedes új autója felkészült Barcelonára

írta: FormaNet
A Mercedes új autója felkészült Barcelonára

A Mercedes GP tegnap Silverstone-ban egy reklámfilm forgatás erejéig tesztelte 2012-es versenyautóját, amely a nagyközönség előtt majd csak jövőhét kedden, Barcelonában debütál. A Mercedes motorsport alelnöke, Norbert Haug a próbakörök után optimistán nyilatkozott.
 
Csütörtökön Silverstone-ban 100 kilométer erejéig, a Pirelli demo gumijaival pályára gurult a Mercedes 2012-es versenyautója, a W03.
Nico Rosberg és Michael Schumacher megosztva, 50-50 kilométert tett meg az új autóval.
 
A Mercedes motorsport alelnöke, Norbert Haug reméli, hogy ez a néhány kör segített abban, hogy megfelelően felkészítsék az autót a jövő heti barcelonai négy napos tesztre.
 
"A teljesítményt megítélni nagyon nehéz, hiszen demo abroncsokon futottunk, de minden a várakozásainknak megfelelően alakult. Van egy 100 kilométeres limit, ezért délelőtt Nico ment 50 kilométert, majd őt váltotta Michael. Nem tapasztaltunk gyermekbetegségeket, úgyhogy most már készülünk Barcelonába.”
 
Egy csütörtök délután nyilvánosságra került videóból egy pillanatra látszik, hogy a W03-as is az idei évre jellemző „kacsacsőrt” kapott. Norbert Haugnak tetszik az új stílus.
 
 
"A legtöbbet vitatott kérdés, az az orr-rész. Mint azt láthattuk, ennek az autónak is lépcsőzetes orra van. Szerintem egy igazán dinamikus és nagyon szép megoldás” – vélekedett a szakember, és hozzátette, hogy a csapat maximálisan kihasználta azt a plusz 10 napot, amit nyert azzal, hogy Jerezben még egy kissé átalakított tavalyi kocsival köröztek a pilóták. A Pirelli 2012-es abroncsokról gyűjtött adatokat feldolgozták, és a szimulációs munkálatok után felkészülten érkeznek a katalán helyszínre.
 
"Mindent elvégeztünk, szimulációkat, különböző számításokat, és nagyon sokat dolgoztunk a gyárban. A szimulátorban tudtunk dolgozni a motoron, a sebességváltón és a KERS-en is, szóval nagyon optimistán készülünk a barcelonai tesztekre."
 
"A régi autóval az új abroncsokat tanulmányoztuk, sőt a fúvott diffúzorral felszerelt autó kifejezetten hasznos volt, hiszen így az adatok alapján össze tudtuk hasonlítani az idei abroncsokat a tavalyi gumikkal. Sokat tanultunk, és remélhetőleg mindezt adoptálni tudjuk az új autóra."
 

 
 
FormaNet, Varga Viktória
 
 
 
  

Szólj hozzá

mercedes f1 2012 formula 1 norbert haug w03