2012. feb 17.

Hivatalos: Petrov váltja Trullit a Caterhamnél

írta: FormaNet
Hivatalos: Petrov váltja Trullit a Caterhamnél

A mai napon a Caterham F1 Team hivatalosan is megerősítette, hogy a 2012-es szezonban Vitalij Petrov lesz Heikki Kovalainen csapattársa. Ez azt jelenti, hogy Jarno Trulli személyében egy újabb veterán versenyző búcsúzik a szériától.
 
Vitalij Petrov jövőjét illetően már a Lotustól való menesztése óta keringtek pletykák, és az oroszt többek között hírbe hozták a Caterhammel, de szóba került az is, hogy a Pirelli tesztpilótája lehet.
 
A mai napon hivatalossá vált, hogy a Caterham felbontja Jarno Trulli 2012 decemberéig szóló szerződését, és helyére az orosz versenyzőt ülteti egyik autójába. Petrov üdvözölte a csapat döntését, ami egyértelműen pénzügyi döntés volt.
 
"Ez egy nagyon izgalmas nap a számomra. Szeretném megköszönni Tony-nak, Kamarudin Meranunnak és SM Nasarudinnak a lehetőséget, hogy csatlakozhatok egy olyan csapathoz, amely velem együtt debütált az F1-ben, és az új alakulatok közül a legkomolyabb erőt képviseli a jövő tekintetében. Magával ragadó az a szenvedély, ahogy Tony halad előre a csapatával. Megtiszteltetés számomra, hogy csatlakozhatok hozzájuk, és részese lehetek annak a játéknak, hogy megmásszuk azokat a kihívásokat, ami előttünk állnak a 2012-es évben, és a jövőben. Keményen edzettem a tél folyamán, és kész vagyok visszatérni a cockpitbe, hogy folytassam a munkát. Onnantól kezdve, hogy megláttam az új autót, máris tudtam, hogy ez egy jó lépés számomra a tavalyi évhez képest, és már alig várom, hogy Barcelonában visszatérjek. Tovább szeretném megköszönni ezt a lehetőséget minden rajongómnak és partneremnek, akik támogattak és köszönöm a türelmüket is."
 
Miután Jarno Trulli megtudta, hogy elvesztette állását, nagyon éretten és szimpatikusan megköszönte immár ex csapatának az együtt töltött éveket.
 
"Szeretném megköszönni a lehetőséget Tony-nak, Kamarudinnak és az egész csapatnak, hogy együtt tölthettem velük ezt a két évet. A nulláról kezdtük és együtt alapoztunk meg egy szilárd csapatot. Valóban nagyon örülök, hogy részese lehettem ennek. Megértem a csapat döntését, és szeretném a legjobbakat kívánni az alakulatnak, az előttük álló szezonra pedig sok szerencsét kívánok.”
 
A Caterham F1 Team tulajdonosa, Tony Fernandes a döntés kapcsán elmondta:
 

"Nem volt könnyű döntés Vitalijt Jarno helyére hozni, de ez az egész csapat számára egyfajta friss lendületet biztosít, és reálisan nézve ez egy globális gazdasági üzlet.” 

Szólj hozzá

f1 formula 1 caterham vitalij petrov