2012. feb 17.

Mika Salo szerint csak a McLaren párosa egyenrangú ellenfél

írta: FormaNet
Mika Salo szerint csak a McLaren párosa egyenrangú ellenfél

A korábbi ferraris pilóta, Mika Salo elárulta, hogy Felipe Massa tavalyi szereplése után meglepődött azon, hogy a maranellói gárda tiszteletben tartotta a brazil 2012-re is érvényes szerződését, és ugyanez a véleménye a Red Bull Racingnél versenyző Mark Webber helyzetéről is. A top csapatok közül a finn csak a McLaren pilótáit tartja egyenrangú párosításnak.
 
Mika Salónak 1999-ben hat nagydíj erejéig volt szerencséje a legendás Ferrari csapatnál versenyezni a király-kategóriában, miután a maranellóiak első számú pilótája, Michael Schumacher Silverstone-ban balesetet szenvedett. Az összesen 110 nagydíjon rajthoz álló finn ekkor szerezte meg F1-es karrierjének két dobogós helyezését is.
 
Mika Salo múlthéten ott volt a jerezi teszten, majd a finn MTV3 televíziós csatornán kifejtette véleményét néhány istálló versenyzőpárosáról, és a várható csapaton belüli erőviszonyokról.
 
Két top csapatnál, a Ferrarinál és a Red Bullnál Salo szerint 2012-ben is egyértelmű lesz a helyzet, sőt úgy gondolja, hogy Felipe Massának ez lesz az utolsó ferraris idénye.
 
"Tiszta sor, hogy Fernando Alonso az első számú. Nem hinném, hogy Massa a következő szezonban is lehetőséget kap. Azon is meglepődtem, hogy erre a szezonra még maradhatott” - mondta a 45 esztendős Salo, és hasonlóan látja ezt a Red Bullnál is, ahol tavaly Sebastian Vettel hatalmas fölénnyel nyerte nem csak a bajnokságot, de a házon belüli csatát is.
 
A McLaren világbajnok duóját azonban nagyon erősnek véli: "Ha a McLarennek sikerül egy jó autóval felsorakoznia, akkor a két versenyző egymástól rabolja majd a pontokat, aminek a többi csapat örülhet. A pályán Hamilton a leggyorsabb, de nem versenyzik olyan okosan, mint Button.”
 
 
Kevésbé szoros csapaton belüli párharca számít a Lotusnál, ahol idén honfitársa, Kimi Raikkönen és a tavalyi GP2-es bajnok, Romain Grosjean bizonyíthat.
 
"Kimi sokkal gyorsabb lesz, mint Grosjean, aki csak azért van ott, mert (Eric) Boullier a menedzsere.”
 
A Williams felállását illetően is igen csak kritikus volt az ex F1-es pilóta, és véleménye szerint a lehető legrosszabb választás volt Sir Frank Williamstől.
 

"Azt hiszem, ez az egyik legrosszabb párosítás, mert mindkét versenyző hajlamos a hibákra. Sennának tavaly volt pár jó versenye, de a végére elhalványult. Maldonado egy kissé forrófejű, úgyhogy nem hinném, hogy jó év áll előttük. A tesztpilóta, Valtteri Bottas egy jó lehetőség lehetne, ha kapna egy esélyt, hogy versenyezzen.” 

FormaNet, Varga Viktória

 

 

Szólj hozzá

f1 formula 1 mika salo