2012. feb 18.

A Ferrari csapatvezetője szomorú, hogy már nincs olasz a mezőnyben

írta: FormaNet
A Ferrari csapatvezetője szomorú, hogy már nincs olasz a mezőnyben

A Ferrari csapatfőnökét, Stefano Domenicalit nagyon szomorúan érinti az a tény, hogy idén nem lesz olasz Formula-1-es versenyző a rajtrácson.
 
A száguldó cirkusz egyetlen olasz pilótájának, Jarno Trullinak 2012 év végig volt szerződése csapatával, a Caterham F1 Teammel, ám pénteken az alakulat bejelentette, hogy Vitalij Petrov veszi át a 37 esztendős veterán helyét.
 
Trulli távozása egyben azt is jelenti, hogy 1969 (az F1 történelmében mindössze abban az évben nem volt olasz a mezőnyben) után most először fordul elő, hogy Olaszország nem képviselteti magát egy versenyzővel sem a király-kategóriában.
 
A legendás olasz istálló csapatvezetője, Stefano Domenicali szomorúan konstatálta Trulli távozását, és sok sikert kívánt neki a jövőben.
"Nagyon szomorú vagyok, hogy ennyi év után nem lesz olasz versenyző a Formula-1-es világbajnokságban. Mindezt a sport szempontjából, és személy szerint is így gondolom, amikor Jarnóról beszélek, akinek csak néha volt olyan autója, amivel megmutathatta tehetségét. Tehát szeretnék most itt minden jót kívánni neki a jövőre nézve, mind a versenyzésben, mind pedig a pályán kívül. Ez egy nehéz pillanat a sportunknak, részben külső okok miatt” – állt a Ferrari hivatalos honlapján.
 
Domenicali ugyanakkor említést tett a Ferrari Akadémiáról, ahol Raffaele Marciello és Brandon Maisano személyében már nevelkedik az olasz utánpótlás. Raffaele idén debütál Formula 3 Euro Series-ben, míg Brandon már második évét kezdi meg az olasz Formula 3 bajnokságban.
 
"Már néhány éve a Ferrari Akadémia révén a Ferrari megalkotott egy hosszútávú tervet, hogy létrehozzon egy új generációt a fiatal versenyzőkből, ami működik is. A CSAI-val együttműködve dolgozunk, és örömömre szolgál, hogy éppen most jelenthettünk be két tehetséges fiatalt, Raffaele és Brandon személyében, akik előtt ott a nagy lehetőség, hogy előrébb lépjenek a sportban."
 
 
A nemrégiben a Williamstől menesztett Rubens Barrichello szintén szomorúnak nevezte a Caterham döntését.
"Szomorú látni, hogy Trulli 2012-ben nem lesz ott a rajtrácson…Mindenhol a pénz az úr” - írta twitteren Barrichello
 
A leendő csapattárs, Heikki Kovalainen is a twitteren kívánt jó szerencsét az olasznak, és egyben üdvözölte új kollégáját.
 
"Üdvözlet a csapatnál Petrov, már várom, hogy együtt dolgozzunk. Szeretnék köszönetet mondani Jarnónak, akivel az évek során jó barátok lettünk. Minden jót kívánok neki.”

  

FormaNet, Varga Viktória

 

 

Szólj hozzá

f1 formula 1 jarno trulli stefano domenicali olasz pilóta