2012. feb 18.

Daniel Ricciardót nem nyomasztja a Red Bull kíméletlensége

írta: FormaNet
Daniel Ricciardót nem nyomasztja a Red Bull kíméletlensége

Daniel Ricciardo nem érzi, hogy bármiféle nyomás lenne rajta azért, mert a Red Bullnál nevelkedett elődei eredmények híján elég gyorsan kikerültek a csapat további terveiből.
 
 
Daniel Ricciardo és csapattársa, Jean-Eric Vergne úgy került a Toro Rossóhoz, hogy elődeiket - akik szintén a Red Bull junior programjának részei voltak - nagy meglepetésre, és nem mellesleg a Red Bull döntése értelmében, egyszerre menesztették a csapattól. De hasonlóképpen járt a kis bikák két korábbi pilótája, Vitantonio Liuzzi és Scott Speed is.
 
Az Autosport kérdésére, ami úgy szólt, hogy a Red Bull és a Toro Rosso némileg kíméletlen hírneve mennyire befolyásolja, az ausztrál versenyző határozottan kijelentette, hogy számára ez nem jelent plusz terhet, és úgy gondolja, hogy kész megfelelni az elvárásoknak.
 
"Igen, van rajtam nyomás a versenyzés miatt, de a Red Bull irányából nem érzek ilyesmit. Ez a nyomás csak önmagamból fakad, és ez nem csak erre az évre vonatkozik, hanem azóta van, amióta négy vagy öt évvel ezelőtt csatlakoztam a Red Bullhoz. Sőt már azelőtt is nyomást gyakoroltam magamra azért, hogy a Red Bull felfigyeljen rám. Szóval azt hiszem, egész karrierem során. Alapvetően minden pilóta, aki eljut erre a szintre, nyomás alá helyezi önmagát. Elképzelhető, hogy van némi plusz teher a Red Bull irányából is, de aki világbajnok akar lenni, annak teljesíteni kell. Csak akkor menesztenek, ha a teljesítmény nem megfelelő, hiszen akkor valószínűleg nem érdemled meg, hogy világbajnok legyél. Ez egy ilyen üzlet.”

 
A 22 esztendős ausztrál örül annak, hogy idén már csak egy dologra kell összepontosítania, hiszen saját bevallása szerint tavaly elég zsúfolt idénye volt.
 

"2011-ben Formula Renault 3.5 sorozatban kezdtem el a szezont, közben a Red Bull tartalékja voltam, majd odaadtak a HRT-nek, ahol a Brit Nagydíjtól kezdve versenyezhettem. Most viszont már karácsony óta tudom, hogy csak ezt kell csinálnom. Az előző év különösen intenzív volt, hiszen a Toro Rosso, a  World Series  és a HRT között zsonglőrködtem, és mindez sok utazással járt, szóval elég bonyolult volt. Ebben az évben minden bizonnyal felkészültebb leszek, kicsit több időt fordíthatok a munkára és az edzésekre.” 

FormaNet, Varga Viktória

 

 

Szólj hozzá

f1 formula 1 toro rosso daniel ricciardo