2012. feb 20.

A Slim család jövőre szívesen látná Pérezt a Ferrarinál

írta: FormaNet
A Slim család jövőre szívesen látná Pérezt a Ferrarinál

A Sauber mexikói versenyzőjének, Sergio Péreznek a főtámogatója nem tartja kizártnak, hogy a 22 esztendős pilóta akár már a jövő évben a legendás Ferrari csapatnál kapjon helyet.
 
 
 
A Formula-1-ben egyre határozottabb tendencia a fizető pilóták megjelenése. Ez a gazdasági kényszer jelentősen megosztja a szurkolókat és sok tehetséget negatívan diszkriminál, ám a fizetős pilótákról sem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy csak a pénz miatt kerültek be a király-kategóriába. A versenyzők személyes támogatói természetesen érdekeltek a protezsált jó szereplésében, sőt nagyra törő terveket is megfogalmaznak.
 
Ez utóbbira példa, Sergio Pérez, aki egy ideje már része a Ferrari pilóta programjának, és nem utolsósorban olyan erős pénzügyi háttérrel rendelkezik, mint a Telmex telekommunkációs cég, melynek tulajdonosa a világ leggazdagabb embere, Carlos Slim.
 
Slim fia, Carlos Slim Domit ellenőrzi a Telmex Formula-1-es programját, amely jelen pillanatban a Ferrari motorokkal versenyző Sauber csapat főtámogatója. Pérezt a következő évtől szeretnék a Ferrarinál tudni, Felipe Massa helyén.
 
"Számára most a legfontosabb, hogy megfeleljen az idei szezon kihívásainak. Egy jó 2012-es szereplés segíthet neki abban, hogy bekerüljön a legjobb csapathoz, de egy rossz évnek éppen ellenkező hatása lehet. Az igazság az, hogy Pérez kapcsolata a Ferrarival két szálon fut. Egyrészről a csapat a Sauber motorszállítója, másrészről pedig Pérez a junior programjuk része. Ez egy kemény sport, ahol az eredmények alapján lehet a jövővel kapcsolatban is tisztán látni” – nyilatkozta a mexikói versenyzőről Slim Domit.
 
A közelmúltban olyan pletykák keltek szárnyra, hogy a Slim család érdeklődik az anyagi gondokkal küzdő HRT iránt. A kérdésre, hogy a Telmex fontolgatja-e egy F1-es csapat megvásárlását, az ifjabb Slim a következőket felelte: "Nem tudom. Jelenleg közvetlenül nem bonyolódunk bele az általunk kiválasztott csapat dolgaiba. Velük dolgozunk, és nem szeretnénk változtatni a stratégiánkon.”
 
 
FormaNet, Varga Viktória
 
 
 
 
 

 

Szólj hozzá

ferrari f1 formula 1 sergio perez telmex