2012. feb 21.

Brawn szerint a tavalyi tapasztalatok felbecsülhetetlenek az idei autónál

írta: FormaNet
Brawn szerint a tavalyi tapasztalatok felbecsülhetetlenek az idei autónál

A Mercedes GP a barcelonai teszthét első napján leplezte le idei versenygépét, ami a legtöbb autóhoz hasonlóan lépcsős orrkialakítást kapott. A W03-ast a gyár két héttel tovább építette a legtöbb csapatnál, és ez az időnyereség reményeik szerint megtérül majd a szezon elején. Ebben bízik a csapatfőnök, Ross Brawn is, aki úgy gondolja, ez az autó egyértelmű előrelépés a tavalyi W02-höz képest.

 
 
Brawn nagy reményeket fűz az új konstrukcióhoz, és úgy véli, elődjéhez képest sokkal kifinomultam és átgondoltabb tervezés eredménye.
 
„A W03 úgy gondolom, egy olyan autó, amire reményeim szerint az egész csapat büszke lehet, és amely a pályán is hozza majd az eredményeket, hiszen mindannyian keményen dolgoztunk a megalkotásán” – mondta Brawn a bemutatón.
 
„A jellegzetes orrkialakítás ellenére, melyet minden bizonnyal meg kell majd szokni, a W03 egy elegáns értelmezése a jelenlegi szabályozásnak, és egyértelmű előrelépés az elődjéhez képest, mind a precízebb tervezés, mind pedig a kifinomultság tekintetében.”
 
„Tavaly egy nagyon merész autót készítettünk, és bár a radikális elemek nem mindig vezettek eredményre, azért azt reméljük, hogy az így megszerzett tapasztalat felhasználása a tervezésben felbecsülhetetlen lehet a 2012-es autónknál.”
 
 
Az alakulat számtalan nagynevű szakembert alkalmazott az előző évben, mint  például Aldo Costa, Geoff Willis és Bob Bell. Éppen ezért Brawn bízik abban, hogy a hozzáadott tudás kifizetődik majd a pályákon.
 
„A W03-as egy egységes kialakítás, amely jól tükrözi a szoros műszaki együttműködést a csapat Brackley-i és Brixworth-i bázisai között, és demonstrálja, hogy az Ezüst Nyílért dolgozó csapat megtette a következő előrelépést a pályán elérhető jobb teljesítmény érdekében” – vélekedett a csapatfőnök.
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
Szólj hozzá

f1 forma1 motorsport ross brawn mercedes w03