2012. feb 21.

Norbert Haug: Úgy hiszem a tervezők jó munkát végeztek

írta: FormaNet
Norbert Haug: Úgy hiszem a tervezők jó munkát végeztek

A Mercedes W03 mai bemutatója után megszólalt Norbert Haug sportigazgató is, aki pár napja arra figyelmeztette a rajongókat, hogy nem kell radikális innovációra számítani az 2012-es autóval kapcsolatban. Haug azonban bizakodó, és a csapatfőnökhöz, Ross Brawnhoz hasonlóan komoly előrelépésnek nevezte a W03-ast.

Norbert Haug szerint a csapat egy újabb lépést tett abba az irányba, hogy a Formula-1-es mezőny elején harcolhassanak. A sportigazgató is úgy véli, az első két év tapasztalataiból merítve építkezhetnek tovább, és a tanulságok levonása, és a helyes következtetések azok, melyek segíthetik a csapatot a mind jobb eredmények elérésében.
 
„Folyamatosan építkezünk. Az elmúlt két évben kétszer is negyedikek voltunk, de a végső célunk, a létrát megmászva felérni az első helyre. Sok időbe, és erőfeszítésbe kerül még, de nagyon keményen dolgozunk, hogy ezt el tudjuk érni.”
 
„Meg akarjuk mászni ezt a létrát. Nagyon nehéz megverni a Red Bullt, a Ferrarit és a McLarent, de végső soron ez az amit szeretnénk. Még mindig fiatal csapat vagyunk, van még mit tanulnunk, de ez a tanulás folyamatos. Úgy érzem, jó irányba haladunk.”
 
A W03 lépcsős, kacsacsőrszerű kialakítását Norbert Haug sem hagyta szó nélkül, és úgy vélte, ezt is meg kell majd szokni.
 
 
"Úgy hiszem, a tervezők jó munkát végeztek. Ezt a lépcsős orrot még szokni kell, de majd csak megszokjuk. Azután, hogy az autó versenyt nyer, már jól fog kinézni, és azt gondolom, az új Ezüst Nyíl egy kellemes és szép autó” – vélekedett Norbert Haug.
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 
Szólj hozzá

f1 forma1 motorsport norbert haug mercedes w03