2012. feb 21.

Räikkönen már nem tesztel a héten - A Lotus elhagyta Barcelonát

írta: FormaNet
Räikkönen már nem tesztel a héten - A Lotus elhagyta Barcelonát

A Lotus Barcelonában nagy problémával találta szembe magát, és bár úgy volt, hogy a szinte egész napos szünetre kényszerülő Romain Grosjean holnap folytatni tudja a munkát, a csapat este bejelentette, hogy összepakol és kihagyja a következő három napot is.

A barcelonai teszthét első napján már a reggeli órákban problémák jelentkeztek a Lotus autójának kasztniján, melyet most először próbált ki Romain Grosjean. A francia pilóta, és a mérnökök már az első körök után észlelték a hibát, így Grosjean mindössze 7 kört tudott megtenni a katalán pályán. Később a Lotus versenymérnöke, Alan Permane elmondta, hogy a Jerezben használt kasztnival valószínűleg holnaptól folytatják a munkát, de végül az alakulat úgy döntött, hogy mindkét kasztnit átvizsgálják a gyárban, ezért erre a hétre befejezik a tesztprogramot.

Annak ellenére, hogy az első kasztni Jerezben tökéletesnek bizonyult, a csapat úgy véli, hogy a probléma mindkét borításon módosítást igényel.

"Mielőtt útnak indítottuk volna az E20-01-es karosszériát Barcelonába a sérült E20-02 helyett, a pályán töltött rövid idő alatt szerzett adatok alapján lefuttatunk egy sor szimulációt a gyárban. Ennek eredményeként beazonosítottunk egy olyan területet, ami további munkálatokat igényel. Hatékonyabb lesz, ha ezeket a módosításokat mindkét alvázon végrehajtjuk, mint ha folytatnánk a tesztet E20-01-es vázzal.  Megtesszük a megfelelő intézkedéseket, és még a jövő heti tesztek előtt meg tudjuk oldani a problémát" – nyilatkozta a technikai igazgató, James Allison.

Eric Boullier csapatfőnök hozzátette: "Nehéz döntés volt, hogy ezen a héten már nem futunk, de úgy érezzük, hogy ez volt a helyes választás. A pozitívum az, hogy gyorsan azonosítottuk a problémát, és a tervezőgárda már dolgozik a megoldáson. Jövő héten már folytatjuk a barcelonai tesztet. Az tartja bennünk a hitet, hogy az E20 Jerezben azonnal gyorsnak és megbízhatónak bizonyult. Nagyon sok munka vár ránk a következő héten, de Enstone-ban mindenki felkészült a kihívásra."

  

FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

barcelona f1 lotus formula 1