2012. feb 21.

Schumacher a probléma ellenére is elégedett

írta: FormaNet
Schumacher a probléma ellenére is elégedett

Michael Schumacher Barcelonában a hatodik legjobb időt jegyezte a mai nap folyamán, és a német összeségében pozitívan értékelte a W03 első nyilvános tesztjét még úgy is, hogy akadt némi probléma.
 
Michael Schumacher 51 kört teljesített az első kollektív tesztnapon, és bár hidraulikus hiba miatt meg kellett szakítania délutáni programját, a hétszeres bajnok egyelőre elégedett az új kocsival.
 
"Meglehetősen pozitív” - összegezte röviden a mai napot Schumacher.
 
"Néhány napot már töltöttük az autóban, és most először fordult elő egy kis hidraulikus probléma. Jó potenciállal rendelkezik, és jó érzéseim voltak az autóban ülve. Azt nehéz pontosan megmondani, hogy mit jelent majd ez az érzés, hiszen a szabályok is változtak, de látok benne lehetőségeket.”
 
Schumacher nem volt hajlandó jóslatokba bocsátkozni azzal kapcsolatban, hogy csapata vajon hol áll a riválisokhoz képest, de úgy érzi, jó irányt vettek.
 
"Nem tudom pontosan hol állunk, hiszen nem tudjuk összehasonlítani a programunkat a többiekével, de az fontos, hogy egy jó irányt adott nekem, legalábbis megerősítette bennem azt, amit első alkalommal is éreztem.”
 
A német az autó külseje miatt sem aggódik túlságosan mindaddig, amíg az kellőképpen gyors lesz.
 
"A lényeg, hogy az aerodinamikai adatok jók. A szabályok értelmezésének vannak különböző módjai, majd meglátjuk melyik a jobb megoldás. Számunkra ez semmi különöset nem jelent. A legfontosabb, hogy mit mutat az óra, ez az amit nézek.”
 
Természetesen most sem maradt ki a jövőjével kapcsolatos kérdés, hiszen szerződése ebben az évben lejár.
 
"Semmi értelme nincs nyilatkozatokat vagy kommenteket gyártani a jövőmről. Majd ha itt lesz az ideje, akkor meghozom a döntést.”
 
 
FormaNet, Varga Viktória
 
Szólj hozzá

teszt barcelona mercedes f1 formula 1 michael schumacher