2012. feb 22.

Vettel a McLarent komoly ellenfélnek tartja, a Ferrariról nem tudja eldönteni, hogy jó vagy rossz

írta: FormaNet
Vettel a McLarent komoly ellenfélnek tartja, a Ferrariról nem tudja eldönteni, hogy jó vagy rossz

Barcelonában a héten elkezdődött a szezon előtti kollektív tesztek második fordulója, ahol az első napon Sebastian Vettel futotta meg a legjobb köridőt. A regnáló bajnokot a nap végén nem csak saját teljesítménye foglalkoztatta, hanem a McLaren és Lewis Hamilton által mutatott program, melynek alapján a német most úgy gondolja, a wokingi alakulat lehet idén is a legfőbb rivális.

 
 Természetesen azt Sebastian Vettel is egyértelművé tette, hogy még korai lenne bármilyen erősorrendet felállítani, de az eddig látottak alapján úgy érzi, az MP4-27 már korán megmutatta, hogy kézben tudja tartani az eredményeket.
 
"Úgy vélem, a McLaren nagyon erősnek tűnt ma” – nyilatkozta Vettel az első tesztnap végén, melyen 1:23.265 másodperccel ő futotta meg a leggyorsabb köridőt, ám Lewis Hamilton is mindössze három tizeddel volt lassabb nála.
 
„Korai lenne megpihenni.”
 
"Még nem láttam minden köridőt, csak néhány pillantást vetettem Lewis mai hosszú etapjaira, de azok meglehetősen érdekesnek tűnnek. Ebben az időszakban még biztosan nem beszélhetünk a világbajnokságról. Nem hinném, hogy itt bárki is rosszabbul próbálná tenni a dolgát, mint tavaly, szóval mi is ezt tesszük, úgy ahogy az előző évben, de innen még hosszú az út.”
 
 
Vetteltől azt is megkérdezték, hogy az idei autója megfelelő kihívó lehet-e a harmadik világbajnoki cím megszerzéséhez.
 
"Hogy őszinte legyek nem sokat láttam a többi autóból a pályán. Természetesen magamat meg tudom ítélni, és ez az érzés (az autóban ülve) rendbe van, de azt nem tudom, hogy ez elég jó, avagy sem. Úgy hiszem a McLaren meglehetősen versenyképes. Úgy vélem, nem egy köröket futottak, hanem hosszú etapokat mentek, és annak alapján igen versenyképesnek tűnnek, ezért azt hiszem, keményen fognak harcolni már a szezon kezdetétől.”
 
"Jerezben láthattuk, hogy a Lotus nagy meglepetés volt, kérdés, hogy vajon ezt tudják-e tartani, vagy sem. Nem tudom. Ma nem mentek sokat.”
 
"A Ferrari egy nagy titok jelenleg, senki sem tudja, hogy valójában jók, vagy rosszak – én sem tudom, ahogy mások sem, szóval majd meglátjuk.”
 
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
   
 
 
 

Szólj hozzá

f1 mclaren forma1 red bull lewis hamilton motorsport sebastian vettel barcelonai teszt