2012. feb 23.

Hamiltont is meglepte az MP4-27 sebessége

írta: FormaNet
Hamiltont is meglepte az MP4-27 sebessége

Lewis Hamilton két napon keresztül tesztelte az MP4-27-et, és tegnap befejezte a munkát Barcelonában. A brit világbajnok a két nap alatt összesen 234 kört teljesített, és a második nap végén elégedetten, és optimistán nyilatkozott a megszerzett tapasztalatról, és úgy véli, már az Ausztrál Nagydíjon is a mezőny elején harcolhat.

Hamilton elismerte, hogy az idei év egészen másként kezdődik, mint 2011, amikor az alakulat a félresikerült kipufogó fejlesztés miatt csak szenvedett a szezon előtti teszteken, és az első futamra egy új rendszert kellett megtervezni, és építeni.
 
„Tavaly azt hiszem, 30 köt megtenni is egy szenvedés volt. 10 kört kipufogó nélkül küszködtünk végig. Ma egy teljes nap volt, és megtettünk 120 kört, nem emlékszem, hogy valaha sikerült-e ennyi kört futni. Határozottan kijelenthetem, hogy sokkal kényelmesebben érzem magam, és magabiztos vagyok abban a tekintetben, hogy a srácokkal a mezőny elején tudunk majd harcolni.”
 
A brit versenyző azonban azt is elmondta, hogy a Red Bull és Vettel továbbra is az élen van. Ezt az alapján gondolta Hamilton, miután a szerdai napon mindketten verseny szimulációt gyakoroltak, és az idők nagyon hasonlóak voltak
 
„Csak a munkámra összpontosítottam. Úgy hiszem volt néhány nagyon hasonló idő. Én mindig használt abroncsokkal futottam, és azt hiszem, ő (Vettel) új gumikkal kezdett néhány etapot, de általában úgy tűnt, nagyon versenyképes, talán kicsit gyorsabb is, mint mi. De ismétlem, nem tudhatjuk, milyen üzemanyag terheléssel ment, ezért még túl korai lenne erről beszélni. De amikor a hátam mögött jött, akkor úgy tűnt, elég jól kezeli az autóját.”
 
Hamilton elmondta, hogy még számára is meglepetés okozott, mennyire erős az autója, főleg a gyors barcelonai kanyarokban, és azt reméli, az elkövetkező fejlesztések még jobbá tehetik az autót.
 
 
„Valójában igen csak meglepett, hogy az autó már most, mennyire jól viselkedik a gyors kanyarokban. Úgy gondolom, az autó kiindulásnak már jobb, mint a tavalyi, és a jobb tulajdonságai miatt nagyobb sebességre képes. Néhány változtatást még végre fogunk hajtani, amit majd az utolsó teszten hasonlítunk össze a mostanival, de az mindenképpen meglepő számomra, hogy már ez is mennyivel jobb teljesítményt nyújtott a 3-as és a 9-es kanyarban, mint amire számítottam.”
 
A brit pilóta legközelebb a jövő hónap elején, egy héttel az Ausztrál Nagydíj előtt ül ismét autóba, az harmadik kollektív teszten, amit nagyon vár azt azonban elmondta, hogy a többiekhez hasonlóan a versenyt várja már igazán.
 
„Imádom az utolsó tesztet. Olyankor az autó már a lehető legjobb, és ekkor már valóban érezzük, hogy hol lehetünk, amikor elkezdődik az első verseny. Az utolsó teszt mindig izgalmas, mert tudom, hogy a következő alkalommal az autó már az első versenyen, Ausztráliában fut majd, és ez fantasztikus érzés. El sem hiszem, hogy már ennyire közel van.”
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

 

 

 

Szólj hozzá

f1 mclaren forma1 lewis hamilton motorsport mp4 27 barcelonai teszt