2012. feb 23.

Rosberg szerint Webber volt eddigi legerősebb csapattársa

írta: FormaNet
Rosberg szerint Webber volt eddigi legerősebb csapattársa

Nico Rosbergtől - aki már többször kijelentette, hogy nagy tisztelője csapattársának, Michael Schumachernek - nem áll távol, hogy néha odaszúrjon a hétszer bajnoknak. A napokban olyan kijelentést tett, mely szerint eddigi csapattársai közül az ausztrál Mark Webber volt a legkeményebb ellenfele.

Nico Rosberg 2006-ban a Williams istállónál, Mark Webber csapattársaként debütált a Formula-1-ben, és négy szezont versenyzett a grove-i alakulatnál. Webberen kívül csapattársa volt még Alex Wurz és Nakadzsima Kazuki is, majd 2010-től pályafutása a Mercedesnél folytatódott, és a csapatváltás egybeesett a hétszeres világbajnok, Michael Schumacher valamint a Mercedes visszatérésével.
 
A Sport Bild azon kérdésére, hogy eddigi pályafutása során ki volt a legkeményebb csapattársa, az 1982-es világbajnok, Keke Rosberg fia a következőt felelte: "2006-ban Mark Webber, aztán Michael Schumacher.”
 
Rosberg reméli, hogy 2012-ben is legendás csapattársa előtt végez a bajnokságban, valamint bízik abban, hogy az új Mercedesszel végre sikerül megszereznie első király-kategóriás futamgyőzelmét.
 
"Első németként nyerni az új Ezüst Nyíllal, ez az én nagy álmom.”
 
FormaNet
Szólj hozzá

mercedes f1 williams forma1 mark webber nico rosberg michael schumacher