2012. feb 24.

A Ferrari és a Red Bull is változtatott tesztprogramján

írta: FormaNet
A Ferrari és a Red Bull is változtatott tesztprogramján

A Ferrari és a Red Bull Racing is változtatott tesztprogramján, így a jövő héten kezdődő utolsó négynapos kollektív tesztet mindkét csapat egy nappal később kezdi meg, és értelemszerűen egy nappal tovább marad a barcelonai ringen.

 
  A szezonnyitó előtti utolsó négy napos teszt eredetileg jövő héten csütörtöktől vasárnapig tart, ám a Ferrari és a Red Bull úgy döntött, hogy egy nappal eltolja saját programját, így a két nagy csapat majd csak pénteken csatlakozik a mezőnyhöz, és hétfőig marad Barcelonában.
 
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elmondta, hogy konzultáltak a Ferrarival, és az olaszoknak nem volt az ellen kifogásuk, hogy hétfőn csatlakozzanak hozzájuk a privát teszten, és hozzátette, hogy a döntésnek mindössze logisztikai oka van.
 
"Úgy döntöttünk, hogy csatlakozunk a Ferrarihoz, és péntektől hétfőig tesztelünk, szemben a csütörtöktől vasárnapig kiírt időpont helyett. Mindössze egy nappal eltoljuk a tesztet, mert logisztikailag ennek kicsit több értelme van. Megkérdeztük a Ferrarit, hogy csatlakozhatunk-e, és beleegyeztek. Az ilyesmi része a teszt megállapodásnak. Egy adott határidőn belül vagyunk, és ezt a megoldást választottuk. A Lotus szintén máshol teszi a saját dolgát, persze teljesen más okok miatt” - nyilatkozta Horner az Autosportnak. 
 
 
FormaNet, Varga Viktória

 

 

 

Szólj hozzá

teszt barcelona ferrari f1 formula 1 red bull