2012. feb 24.

Maldonado: Ebben az autóban minden egyértelmű

írta: FormaNet
Maldonado: Ebben az autóban minden egyértelmű

Csütörtökön Pastor Maldonado Williamse volt a leggyorsabb Barcelonában, és bár a venezuelai a délelőtt folyamán, szuperlágy abroncsokon és időmérő szimuláció közben, azaz kevés üzemanyaggal futotta meg a teszthét eddigi leggyorsabb körét, azt azonban már most határozottan kijelentette, hogy a FW34 sokkal versenyképesebb elődjénél.
 
 
   A baracelonai teszthét harmadik napján Pastor Maldonado 1:22.391 másodperces köridővel a tabella élén végzett, így nem meglepő, hogy a 26 éves venezuelai rendkívül elégedetten nyilatkozott. Maldonado minden probléma nélkül, összességében 106 kört tett meg csütörtökön, és úgy érzi a Williams-Renault nagyon sokat fejlődött a jerezi tesztek óta.
 
"Az autó sokat javult, és minden egyes nappal jobb és jobb. Különösen azért, mert már nem merültek fel kérdések, így több mint 100 kört teljesítettünk, ami nagyon pozitív, hiszen rengeteg adatot gyűjtöttünk, amit ki fogunk elemezni. Nagyon boldog vagyok, mert úgy tűnik, versenyképes autónk van, ami sokkal jobb, mint a tavalyi. Ez biztos. Minden megfelelően működik, a motortól kezdve a sebességváltón át egészen az aerodinamikai és a mechanikai dolgokig. Nyilván ez még nem egy tökéletes autó, és sok javítanivaló van még rajta, de gyors. A fejlesztések érdekében még ki kell elemeznünk az adatokat, de az alapunk nagyon jó.”
 
Maldonado azt is elárulta, hogy az utolsó teszthéten új alkatrészek kerülnek a kocsira, és reményei szerint ettől megoldódnak azok a problémák (melyeket Bruno Senna és Valtteri Bottas is felvetett), amik a lassú kanyarokban jelentkeznek.
 
"Aerodinamika területén sokat javultunk, így remélhetőleg minden kanyarban, a pálya összes zugában gyorsabbak leszünk. Majd meglátjuk, de elég magabiztos vagyok ebben a tekintetben. Nagyon boldog vagyok, mert minden egyes alkalommal, amikor valamit változtatunk, úgy érzem, hogy pozitív irányba haladunk. Nagyon jó érzés az autót vezetni, és akár alacsony üzemanyagszint mellett, akár hosszú etapon, minden egyértelműnek tűnik.”
 

  

FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá