2012. feb 25.

Brawn: Még nincs győztes autónk, de jó úton haladunk

írta: FormaNet
Brawn: Még nincs győztes autónk, de jó úton haladunk

Az új Mercedes későbbi bemutatkozása a jelek szerint jó döntés volt Ross Brawn csapatától. Az istálló hivatalos indoka szerint az így nyert két hét a gyárban hozzájárulhat ahhoz, hogy a W03 versenyképesebb legyen elődjénél. Természetesen a késői bemutatóval kapcsolatosan továbbra is vannak találgatások, az azonban biztos, hogy az időnyereség mindenképpen jól jött az alakulatnak.

   Az első kollektív teszten az istálló versenyzői még a tavalyi autójuk feljavított változatával ismerkedtek az új Pirelli gumikkal, ám egy jerezi napot kihagyva, a múlt hét vasárnap már egy privát teszttel megkezdte a munkát a W03. Így a héten zajló második teszttel együtt már összesen kétezer kilométert futott az új autó.
 
A csapatfőnök, Ross Brawn elmondta, hogy a megtett távolság alapján meggyőződtek arról, hogy az autónak nincsenek alapvető hibái, így mostantól arra törekszenek, hogy a lehető legnagyobb teljesítményt, és a legjobb tempót hozzák ki belőle.
 
"A legfontosabb az, hogy nem találtunk lényeges problémát, és nincsenek nagy jelentőségű kérdések. Úgy tűnik, minden rendben van, és az autó működése teljesen megfelelő. Jöhet ugyan még valami, amit ebben a pillanatban nem tudhatunk, de úgy tűnik, jó munkát végeztünk, és ez nagyszerű, mert hozzákezdhetünk a teljesítményért dolgozni.”
 
"Jelenleg sokkal jobb helyzetben vagyunk mint tavaly ilyenkor. Eddig túl vagyunk kétezer kilométeren, ez azt is jelenti, hogy az elmúlt év azonos szakaszában ennek még csak felét teljesítettük. Azt hiszem az emberek láthatják, hogy dolgoztunk ezzel rendesen.”
 
Brawn a kedvező jelek ellenére azonban azt is fontosnak érezte elmondani, hogy a futamgyőzelem még nincs benne az idei pakliban.
 
"Ez még nincs benne” –felelte a csapatfőnök arra a kérdésre, hogy az idei képletben benne van-e már a győzelem.
 
 
„Még mindig rengeteg a teendő, és túl korai lenne erről még véleményt mondani… Mindkét pilótánk képes a győzelemre. Ezzel kapcsolatban nincs bennem kétség. Jó autót kell csinálnunk. Nem hiszem, hogy már meg lenne az az autó, de ez már nagyon jó előrelépés ahhoz képest, ahol 12 hónapja tartottunk” – nyilatkozta a csapatfőnök.
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
Szólj hozzá

mercedes f1 forma1 autosport ross brawn