2012. feb 25.

Webber: A McLaren jónak tűnik, Alonsót pedig nem szabad leírni

írta: FormaNet
Webber: A McLaren jónak tűnik, Alonsót pedig nem szabad leírni

A második kollektív teszthéten ha tiszta képet nem is kaphattunk még a szezonban várható erőviszonyokról, de a nagy csapatok versenyszimulációiból azért már látni lehet, hogy a Red Bull és a McLaren erős lesz az idén. A legtöbb kétség talán a Ferrarival kapcsolatban merült fel, ám a rutinos Mark Webber arra figyelmeztet, hogy butaság lenne leírni a maranellóiakat, és legfőképpen egy Fernando Alonsót.
 
   Néhány apró problémától eltekintve a Red Bull Racing elégedetten távozhat Barcelonából, hiszen a versenyszimulációkon látott számok azt mutatják, hogy az energiaitalosok továbbra is az élen vannak. Helyszíni szakértők szerint jelenleg úgy tűnik, hogy idén a McLaren lehet a Red Bull potenciális ellenfele, és láthatóan a Mercedes is előre lépett, de a Ferrarival kapcsolatban továbbra is sötétben tapogatóznak. Ennek oka nagyon egyszerű, az olasz alakulat még nem tart ott, hogy versenykörülményeket szimuláljon. Fernando Alonso és Felipe Massa a Jerezben megkezdett munkát folytatta Montmelóban is, azaz minden egyes napon továbbra is az adatgyűjtés volt a feladatuk.
 
A széria legifjabb kétszeres világbajnoka, Sebastian Vettel a minap már utalt rá, hogy igazán még senki sem tudhatja, hogy a Ferrari jó vagy rossz. Most a német csapattársa, Mark Webber hívta fel a figyelmet arra, hogy a téli felkészülésből felesleges akár az első futamra is jóslatokba bocsátkozni, mert ezek az eredmények semmit sem jelentenek, ráadásul egy Fernando Alonso kvalitású versenyzőt hiba lenne leírni.
 
"Amíg egy Fernando Alonso ül a kormány mögött, addig mindig van esélye. Fernandót sosem lehet számításon kívül hagyni. Azt hiszem most a McLaren az amely felkészültnek tűnik, de a múltban már láttunk olyat, hogy egy csapatnál a tél folyamán nem álltak össze a dolgok, aztán az első futamra rendkívül felkészülten érkeztek.”
 
"Most csak magunkra összpontosítunk. A következő öt-hat napban nagyon sok munka vár ránk Milton Keynesben, hogy előkészítsük az autót a következő tesztre, és ugye a melbourne-i hétvégéig is hatalmas mennyiségű munka áll még előttünk. A tesztünk egy nappal eltolódik ami egy kicsit feszesebbé teszi a programot, de az elmúlt két teszten már sok információt gyűjtöttünk be.”

 
Az RB8-as négy nap alatt összességében 365 kört tett meg a katalán ringen, ami nagyjából 1700 kilométernek felel meg. A csapat munkáját ugyan szerdán és csütörtökön is váltó probléma hátráltatta, ettől függetlenül az ausztrál elégedett új autójával, és persze leginkább már a szezonnyitóra hangolódik.
 

"A téli teszt nagyon jól megy, és elég jól érzi magát az RB8-as, úgyhogy már nagyon várom az első versenyt. Mindannyian szeretünk Formula-1-es autót vezetni a teszteken is, de úgy gondolom, hogy a verseny az, amikor valóban kezdünk, mert itt már megállíthatjuk azokat a találgatásokat, hogy vajon ki gyors és ki nem. Nagyon sok dolgot teszteltünk, és a tesztprogramunk szempontjából is nagyon jól dolgozott a csapat. A garázsban töltött idő is ahhoz kellet, hogy egy csomó elemet kipróbáljunk, így a körök száma most annyira nem volt jelentős, a megszerzett információk viszont annál inkább." 

FormaNet, Varga Viktória

 

  

 

 

Szólj hozzá

teszt barcelona f1 formula 1 red bull mark webber