2012. feb 28.

A Marussia kénytelen elhalasztani az új autó indítását

írta: FormaNet
A Marussia kénytelen elhalasztani az új autó indítását

A Marussia F1 Team számára nem indul jól az idei szezon, hiszen az első teszten még nem vettek részt, majd a második kollektív tesztre ugyan elutaztak, de csak a tavalyi autót vitték pályára a pilóták. A csapat úgy tervezte, hogy a téli felkészülés utolsó négy napján már az új konstrukcióval utazhat Barcelonába, de végül ez a terv is meghiúsult, mert az MR01 megbukott az FIA töréstesztjén.
 
 
   Az idei évtől a csapatok addig nem tesztelhetik új autóikat, amíg az meg nem felelt az FIA összes vizsgálatán. A Marussia hétfőn este egy nyilatkozatban megerősítette, hogy nem vesz részt az utolsó négy napos kollektív felkészülésen, mert jelenleg a legfontosabb feladat, hogy az új konstrukciót felkészítsék az utolsó töréstesztre.
 
"Minden autónak kötelezően át kell esni a szabályokban előírt 18, egységes FIA vizsgálati teszten. Annak ellenére, hogy az MR01 már az előző 17 vizsgálaton sikeresen átment, a szabályok megkövetelik, hogy az autó az összes töréstesztet befejezze, mielőtt pályára hajtana. Ezért a csapat nem vesz részt az utolsó szezon előtti teszten Barcelonában, helyette azon dolgozunk, hogy a hétvégén megismételjük a töréstesztet” – állt a közleményben.
 
A Marussia az utolsó csapat, amely még mindig a töréstesztekkel foglalatoskodik, miután a HRT az elmúlt napokban sikeresen teljesítette a vizsgálatokat.

Az a tény, hogy a Marussiának nem sikerült az utolsó, 18. törésteszt, jelentheti azt is, hogy akár az első verseny előtt sem lesz sikeres a vizsgálat, ami felvetheti azt a problémát, hogy az alakulat nem tud felsorakozni a nyitófutamra, Melbourne-ben.   

FormaNet, Varga Viktória

 

Szólj hozzá

f1 törésteszt formula 1 marussia mr01