2012. feb 28.

Alonso: Nem láttuk a fényt, hiszen nem is voltunk az algútban

írta: FormaNet
Alonso: Nem láttuk a fényt, hiszen nem is voltunk az algútban

Fernando Alonso és csapata továbbra is kitart amellett, hogy a téli felkészülés idején még túlságosan korai vészharangot kongatni az idei szezonra.

A radikális F2012 miatt kemény időszakon megy át a Ferrari, aminek következtében már most olyan hangokat lehet hallani, hogy a csapat idén nem szólhat bele a világbajnokságba, ám az első tesztek után Barcelonába már mindkét versenyző úgy nyilatkozott, hogy nagy előrelépések történtek.

   Fernando Alonso hétfőn egy Santander által szervezett eseményen, Jaramában arról beszélt, hogy még nem jött el az ideje az aggodalmaskodásnak.

"A médiában egy szokványos dolog, hogy úgy gondolják, a Ferrari egy rossz előszezont mutat, és valami nincs rendben az autóval, de mi nem így látjuk. Számunkra az a lényeg, hogy nyugodtak maradjunk, és következetesen haladjunk a megkezdett úton. Az autó összetettsége miatt ez most minden területen egy kicsit lassabb folyamat. Sőt, két teszthét után is van még bőven feladatunk, amit az utolsó teszten el kell végeznünk. Az utolsó nap is kipróbáltak dolgokat, és biztos vagyok abban, hogy ezek is meglehetősen érdekesek. Barcelona után talán már még jobbak vagyunk, mint Jerez után. Illetve a második Barcelonai teszt után is jobbak leszünk, mint az első után. Így reméljük, hogy Ausztráliába már egy versenyképes autóval érkezünk meg."

"Ha eltekintünk az autó összetettsége miatti késlekedésektől, akkor azt kell mondjam, hogy nem is láttuk a fényt, hiszen nem is voltunk az alagútban.”
 
Mivel a téli tesztek rendkívűl összetettek a csapat számára, ezért Alonso úgy véli, jelenleg teljességgel lehetetlen megmondani, hogy a Ferrari most hol helyezkedik el a rangsorban. Ettől függetlenül hisz abban, hogy csapat ismét eredményes lesz.
 
"Nem tudnám megmondani, hogy elsők, másodikak, vagy kilencedikek vagyunk. Jelenleg nagyon keményen dolgozunk, és tudjuk, hogy ezt teszik a többiek is. Minden más csak spekuláció.”

"Azt hiszem két év dominancia után a Red Bull Ausztráliában nem fog kiesni a Q2-ben, és szerintem a McLaren, a Mercedes és a Ferrari nem lesz messze a győzelemtől, hiszen nagyszerű csapatok. De mindez csak feltevés, de reménykedünk abban, hogy igaz lesz, és harcolhatunk a győzelemért.”

"Az üzenet minden teszt után ugyanaz. A csapat jól működik. A Ferrari az a csapat, amely olyan autót képes adni, ami a győzelemért harcolhat. Egy viszonylag rossz évben, 2011-ben is nyertünk versenyt, és tízszer végeztünk a dobogón. Ez egy olyan dolog, amire csak a Ferrari képes évről-évre. És ez a legfőbb oka annak, hogy mindenki optimista a csapatnál.”
 
A kétszeres spanyol világbajnok elutasította azokat a spekulációkat, hogy nyomás lenne rajta vagy a csapatán amiatt, hogy már 2008 óta nem sikerült trófeát szerezniük a király-kategóriában.
 
"Teljesen nyilvánvaló, hogy minden évben nagyok az elvárások, mind a Ferrari irányába, mind pedig felém, mert nem szeretünk a második helyen végezni, hiszen ez az eredmény nem az amit keresünk. Szóval mindig úgy kezdjük el az évet, hogy meg akarjuk nyerni a világbajnokságot, de ehhez arra van szükségünk, hogy versenyképesek legyünk. Igen, ez egy fontos év. De csak azért, mert nagy célokat tűztünk ki, és nem amiatt, hogy most eggyel több vagy kevesebb cím nélküli évünk lesz.”

  

FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

teszt barcelona ferrari f1 formula 1 fernando alonso f2012