2012. már 02.

Grosjean szerint a Lotus ugyanolyan jó, mint Jerezben volt

írta: FormaNet
Grosjean szerint a Lotus ugyanolyan jó, mint Jerezben volt

A Lotus F1 Team csütörtökön munkába álló francia versenyzője, Romain Grosjean úgy érzi, hogy a múlt héten jelentkező problémák orvoslása után autója most ugyanolyan jó, mint az első kollektív teszten volt Jerezben.
 
 
 
 
Miután felfüggesztés-probléma miatt a Lotus mondhatni teljes egészében kénytelen volt kihagyni az első barcelonai tesztet, a csapat optimistán tért vissza a katalán pályára, ahol Romain Grosjean folytathatta a tesztprogramot. A 25 esztendős francia összességében 71 kört tett meg a kijavítás után egy kilogrammal nehezebb autóval, és a délután folyamán a nap leggyorsabb körét is megfutotta.
 
A nap végén Grosjean elmondta, hogy a Jerezben tapasztaltakhoz képest nem érzett különösebb változást a megjavított konstrukción.
"Egyáltalán nem éreztem különbséget. Nem változott sokat az autó. Pontosan ugyanolyan jó érzés vezetni, mint Jerezben. Nyomni tudjuk tovább és megbízhatunk az autóban - valóban élvezetes vele dolgozni.”
 
"Ha probléma adódik, akkor nyilván kíváncsi vagy, hogy minden rendben van-e, így néhány dolgot megnéztünk a nap folyamán, és minden rendben volt. Tudjuk, hogy mit kell tennünk ahhoz, hogy erősebbek legyünk” - folytatta Grojean, aki egyáltalán nem aggódott amiatt, hogy ismét autóba kell ülnie úgy, hogy az előző héten éppen ő észlelte a problémát.
 
"Ha versenyző vagy, az azt jelenti, hogy kicsit őrült is vagy, és nem foglalkozol ilyen dolgokkal. Ez olyasmi, mint amikor beülsz a kocsidba, sosem gondolsz arra, hogy ez veszélyes. Tudtam, hogy a csapat keményen dolgozott, és tudtam, hogy mindent megtettek ami szükséges volt, illetve a vizsgálati adatok számai is azt mutatták, hogy minden rendben, így nem aggódtam.”
 
A francia versenyző azt is elismerte, hogy csapat extra keményen dolgozik azért, hogy az elvesztegetet négy napot valamelyest bepótolják, és úgy véli, ezek után már nem történhet nagy probléma.
 
"Elvesztettünk néhány napot a múlt héten, úgyhogy most kétszer olyan keménye dolgozunk azért, hogy visszaszerezzük azokat a napokat, és remélhetőleg a megfelelő irányba haladunk egy jó szezonkezdéshez. Még mindig találhatunk néhány plusz dolgot a beállításokkal, és jelenleg ezen dolgozunk. Persze hiányoznak azok a kilométerek amiket elveszítettünk, de nem olyan rossz a helyzet, mint vártuk.”

  

FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

teszt barcelona f1 lotus formula 1 romain grosjean