2012. már 02.

Versenyzők nyilatkozatai a teszthét 1. napja után

írta: FormaNet
Versenyzők nyilatkozatai a teszthét 1. napja után

Csütörtökön kezdetét vette a téli felkészülés hajrája Barcelonában, ahol két csapat, a Marussia és a HRT kivételével mindenki számára még négy nap áll rendelkezésre ahhoz, hogy tesztelje és felkészítse versenyautóit a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjra. 
 
   
1. Lotus (73 kör) - Romain Grosjean: nyilatkozat itt olvasható
 
2. McLaren (64 kör) - Jenson Button: még nincs nyilatkozat
 
3. Sauber (118 kör) - Sergio Pérez: Azt gondolom, ez egy nagyon jó nap volt, az autó változó körülmények között mindvégig jól teljesített. A helyes irányba haladunk tovább, és már nagyon várom, hogy szombaton, az utolsó tesztnapomon ismét autóba üljek.
 
4. Red Bull (102 kör) - Mark Webber: nyilatkozat itt olvasható
 
5. Mercedes (128 kör) - Nico Rosberg: Nagyon boldog vagyok a mai tesztnap után, hiszen rengeteg kört tudtunk megtenni és kipróbáltunk néhány dolgot, melyek jól működtek. Egyes értékelések valóban nagyon érdekesek voltak, ami nagyon szórakoztató volt számomra, és örülök annak, hogy tudjuk mire képes az autó. Nem voltak megbízhatósági problémáink, ami azért is fontos, hogy minél több kilométert fusson a kocsi. Folyamatosan haladunk előre, de valóban nem tudjuk még, hogy hol állunk a többiekhez képest. Érdekese lesz rájönni erre az első versenyen.
 
6. Toro Rosso (113 kör) - Jean-Eric Vergne: Ez egy nagyon jó nap volt, és több kört sikerült megtennem, mint eddig bármikor. Még magabiztosabbnak és egyre kényelmesebben érzem magam, és azt hiszem jól haladunk az autó fejlesztésével. A boxkiállások is jobban mennek, és sokat javultunk az előző héthez képest.
 
7. Force India (98 kör) - Paul di Resta: Újabb zsúfolt napon vagyunk túl, és ismét megvalósítottuk a kitűzött célokat. Az utolsó teszt arról szól, hogy újabb fejlesztéseket adjunk hozzá az autóhoz, és már a melbourne-i beállításokon dolgozunk. Azt hiszem jó alapot raktunk le ma az autó teljesítményével kapcsolatban, és Nico holnap folytatja a megkezdett munkát. Mint ahogy azt az előző héten is elmondtam, határozottan jó irányban haladunk, a teljesítménnyel, illetve a 2012-es gumik működésének megértésével is.
 
8. Ferrari (105 kör) - Felipe Massa: még nincs nyilatkozat
 
9. Caterham (123 kör) - Vitalij Petrov: Az első installációs körtől elkezdve egészen a délután utolsó körig jó dolgozott az autó. Sikerült befejeznünk a teljes gumi-programunkat, és az abroncsokkal egész nap tartani tudtuk a konstans köridőket. Számos beállítási programot is elvégeztünk, ami segített megtalálni a megfelelő egyensúlyt. Vasárnap ülök legközelebb autóba, és akkor még jobban tudunk majd haladni, mert akkora már megérkezik az új ülésem és még kényelmesebben érzem majd magam a kocsiban. Remélem, hogy a következő pár napban tovább tudunk építkezni a ma elvégzett munkákból, így jó formában készülhetünk az első versenyre.
 
10. Williams (58 kör) - Pastor Maldonado: Nem tudtunk annyit futni, mint amennyit szerettünk volna. Ennek ellenére sok adatot gyűjtöttünk. Reggel már az új első szárnnyal mentünk, így este elemezni fogjuk az eredményeket a délutáni aerodinamikai programmal együtt. Délután már néhány hosszabb etapot is teljesítettünk, ahol a beállításokat próbálgattuk.
 
 
FormaNet, Varga Viktória
 

  

Szólj hozzá

barcelona f1 első nap formula 1 kollektív teszt