2012. már 03.

Grosjean elégedett a Lotus hosszú etapokon nyújtott teljesítményével

írta: FormaNet
Grosjean elégedett a Lotus hosszú etapokon nyújtott teljesítményével

Az utolsó, négy napos teszthét első felében a Lotus pilótája, Romain Grosjean volt a leggyorsabb, ami ugyan továbbra sem jelenti azt, hogy az istálló idén veszélyt jelenthet a top csapatokra, ám mindenképpen önbizalmat ad, és a 25 éves francia is okkal lehet elégedett a két nap teljesítményével.

 
 
Romain Grosjean elmondta, hogy leggyorsabb körét (1:22.614) lágy Pirelli gumikon  a megfelelő rövidtávú beállításoknak, a KERS-nek és a DRS használatának köszönhetően futotta meg, ám azt is hozzátette, hogy nem teljesen üres benzintankkal.
 
A Lotus pilótája azonban az elért leggyorsabb körnél sokkal fontosabbnak tartja azt, amit az E20 mutatott délután, amikor 59 körös versenyszimulációt futott lágy és kemény keverékű abroncsokon.
 
Az 59 körös etap egyik igen figyelemreméltó szakasza az az egyik boxkiállás utáni 24 körös futás volt, amikor a köridő az első és utolsó körhöz képest mindössze két másodperccel romlott.
 
"Ez (a versenyszimuláció) nagyon érdekes volt. Nagyon régen futottam utoljára ilyen hosszú távot versenyautóval. A Pirelli valóban megfelel a vezetési stílusomnak, kíméltem a gumikat, és jó tudni, hogy ez az eredmény a vezetési stílusom jó gumikezelésének is köszönhető.Meglehetősen egyenletes volt, és ez jó. Örülök annak, hogy a gumik ennyire egyenletesen viselkedtek, és jó volt a megbízhatóság. Ez komoly ösztönzést ad számomra Melbourne-re.”
 
Annak ellenére, hogy a Lotus a kopott gumikon kissé szenvedett és túlkormányzottá vált, a francia úgy véli, emiatt nincs ok az aggodalomra, hiszen az autó kezelhetőségen nagyon jó volt az eddigi futások alatt.
 
 
"Amikor a gumik elkopnak - akár az elsők, amik a gyors kanyarokban jelenthetnek problémát, vagy a hátsók, melyek a lassú kanyarokban - akkor az autó megtartása igen nehéz. De ezek csak a gumik, és ez mindenki számára egyformán nehéz. Láttam egy Ferrarit (Fernando Alonso) is munka közben, ami ugyanúgy küszködött, úgyhogy nem aggódom.”
 
"A legfontosabb dolog, hogy amióta a gyárban elemeztük az adatokat, és láttam, hogy hol tudok még javulni, és hol tudunk az autón javítani, azóta ezeket a dolgokat csináljuk. Remélem, hogy Kiminek és a mérnökének jó visszajelzéseket tudunk majd adni, melyeket hasznosítani tudnak, és ez alapján további elemeket próbálnak majd ki, hogy biztosak legyünk abban, hogy a legjobb formánkat visszük Melbourne-be.”
 
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
  

Szólj hozzá

f1 lotus forma1 romain grosjean f1 barcelonai teszt versenyszimuláció