2012. már 04.

Button szerint nagyon jól működik az új aerodinamikai csomag

írta: FormaNet
Button szerint nagyon jól működik az új aerodinamikai csomag

A McLaren versenyzője, Jenson Button úgy gondolja, hogy a szombaton tesztelt új aerodinamikai frissítések határozott előrelépés jelentenek az MP4-27 versenyképessége tekintetében, ezért a brit biztos abban, hogy csapata erős szezonkezdésre számíthat.
 
 
Szombaton Jenson Button mindössze 44 kört tudott megtenni a barcelonai aszfaltcsíkon, mert hidraulikai probléma hátráltatta csapatát, ennek ellenére a nap végére a második legjobb köridőt jegyezte. Button szerint az autó minden tekintetben készen áll a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjra.
 
"Sikerült jól kidolgozni (az autót), jó köröket futottunk – miután felraktuk a frissítéseket, azonnal sokkal jobban érezte magát az autó. Voltak bizonyos területek, ahol még hiányosságokat tapasztaltunk, de jól tudtuk, hogy ha megérkeznek a fejlesztések, akkor jobb lesz.”
 
Buttont délelőtti kényszerszünete megakadályozta abban, hogy teljes egészében megismerje az új csomagot.
 
"Két kört futottam vele, de nehéz volt, mert hidraulika gondunk támadt, de a kevés idő alatt is tudtunk néhány adatot gyűjteni az új csomagról. Aztán volt két óra kényszerszünetünk az ebédidő előtt, szóval elvesztettük a nap azon részét, amikor a hőmérséklet is megfelelő volt, és nem fújt a szél. Ebéd után újra pályára hajtottunk, megtettünk néhány rövid etapot és alapvetően összevetve a gumikat az autóval, nagyon jó érzés volt. Éppen csak elkezdtük a beállítási munkákat, amikor eleredt az eső. Ennek ellenére úgy érzem, határozottan nagyot léptünk előre.”
 
"Nagyon jó frissítések érkeztek ma, de nem tudtunk megfelelően haladni a beállítások tökéletesítésével. Remélem, hogy holnap Lewisra szép, tiszta napos idő vár, és tudnak majd haladni, mert még sok dolog vár ránk. Az érzéseim mindenesetre pozitívak.”
 
 
A 32 esztendős brit bajnok elmondta, hogy az új csomaggal kapcsolatos pozitív visszajelzések ellenére még mindig nagyon nehéz megmondani, hogy mindez elég lesz-e arra, hogy az MP4-27 legyőzze a Red Bull már a szezon elején.
 
"Jó dolog az, hogy minden a várakozásainknak megfelelően történik. Jól érzem magam az autóban, de, hogy mi vagyunk a leggyorsabbak, vagy a második leggyorsabbak, vagy esetleg nem is vagyunk gyorsak, mindezt nem tudom megmondani. Mindenesetre úgy érzem, hogy jó lépéseket tettünk előre. Elégedett vagyok azzal, ahogy felkészültünk az első versenyre. Nem tudom hol állunk, de kényelmesen érzem magam.”
 

"Ha megnézzük az időket, és néhány srácot, igazán lenyűgöző dolgokat láthatunk. Az egyik Sergio Pérez, hiszen lágy gumin futotta meg a legjobb köridőt, és az előző teszten Kobajasi Kamui szintén – holott a legtöbben szuperlágyon futottak legjobb időket. A Sauber tehát jól dolgozik. Nagyon jó látni, hogy a kisebb csapatok is mennyire versenyképesek, de persze remélem, hogy nem túlságosan. Szerintem a Red Bull ma sok üzemanyaggal futott. Nagyon sok frissítést kipróbáltak. Valószínűleg nem akartak még mindent megmutatni, ezért mentek sok üzemanyaggal. Nem tudjuk, hogy mennyivel, de miért is kéne találgatnunk? Inkább a saját munkánkra koncentrálunk.”  

FormaNet, Varga Viktória

 

 

Szólj hozzá

teszt barcelona f1 formula 1 jenson button