2012. már 05.

A megbízhatósági gondok ellenére a Red Bull készen áll a szezonnyitóra

írta: FormaNet
A megbízhatósági gondok ellenére a Red Bull készen áll a szezonnyitóra

A Red Bullnak nem végződött túl szerencsésen a téli tesztek utolsó napja, miután Sebastian Vettel kicsúszását követően egy törött első szárny, majd pluszban még a sebességváltó meghibásodása is akadályozta az energiaitalosok vasárnapi tesztprogramját. Ennek ellenére a csapatfőnök, Christian Horner semmi okot nem lát az aggodalomra, és nem gondolja, hogy megbízhatósági problémákkal kell szembenézniük a szezonkezdés előtt.
 
 
 
Az utóbbi két év világbajnok csapata, a Red Bull Racing a múlt heti barcelonai tesztek utolsó két napján szerelte fel új frissítésekkel idei autóját, amit végül nem tudtak teljes egészében kipróbálni a felmerülő problémák miatt. Vasárnap a sebességváltó meghibásodása okán Sebastian Vettel mindössze 23 kört tudott megtenni a katalán ringen, amíg a riválisok komplett versenytávot futottak.
Vettel elég csalódottan hagyta el Barcelonát, és a téli tesztprogramot egy tízes listán 5-nél többre, de 10-nél kevesebbre pontozta, ám ebben a csalódottságban a csapatvezető, Christian Horner nem osztozik a némettel.  
 
"Őszintén szólva, tisztességes telünk volt. Az első teszt óta keményen nyomtuk. Kicsit többet voltunk a boxban, mint azt szerettük volna, de ez is része a tesztnek. Számtalan olyan alkalom van, amikor a piszkos munkát is a nyilvánosság előtt kell elvégezni. Azt gondolom, hogy konstruktív volt, főleg ha visszatekintünk a 12 hónappal ezelőtti dolgokra, amikor számtalan KERS problémával szembesültünk, akkor elmondhatjuk, hogy a mostani egy pozitív téli időszak volt. Nem hinném, hogy túl nagy különbség lenne az elmúlt évekhez képest. Az előző év keményebb volt, mert volt egy nehéz KERS problémánk, amit végül nem is tudtunk használni az első versenyen, de 12 hónap elteltével most már nincs szó ilyesmiről.”

 
Noha a legtöbb rivális csapat a Red Bullt továbbra is a legütőképesebb csapatnak tartja, Horner elmondta, hogy az esélyekkel kapcsolatban vannak még kétségei.
 

"Nagyon nehéz ezt most megmondani. Már évek óta csak a saját programunkra fókuszálunk, hogy megismerjük a gumik és autó viselkedését. Két hét múlva meglátjuk, hogy hol állunk az erősorrendben, és kétségtelenül ez még utána is változhat, ahogy haladunk előre a fejlesztési versenyben egészen az év végéig. A számok azt mutatják, hogy tavaly egy domináns évünk volt, de számos alkalommal meglehetősen szoros volt a dolog, például a McLarennel már az első versenyen is. Szóval nehéz ezt megmondani. Az első versenyig lehetetlen. Reméljük, hogy versenyképesek vagyunk, és mindkét pilótánk jó formában van, de a Ferrarit, a McLarent és a Mercedest nem lehet alábecsülni.” 

FormaNet, Varga Viktória

 

Szólj hozzá

teszt barcelona f1 red bull christian horner