2012. már 05.

Újabb találgatások Schumacher és Hamilton jövőjéről

írta: FormaNet
Újabb találgatások Schumacher és Hamilton jövőjéről

Lewis Hamilton F1-es jövőjével kapcsolatban is számtalan találgatás látott már napvilágot. A 2008-as világbajnokot hírbe hozták a Red Bull-lal, sőt a Ferrarival is, most pedig Michael Schumacher lehetséges utódjaként, a Mercedesszel boronálta össze a német média.
  
 
Bizonyos források tudni vélik, hogy Lewis Hamiltonnak a Mercedesnél elkülönítettek egy versenyzői ülést arra az esetre, ha a hétszeres világbajnok a szezon végén úgy dönt, hogy visszavonul. A hírt a Bild am Sontag jelentette meg vasárnapi számában, azt követően, hogy a Mercedesnél tagadták, hogy Schumachernek már szerződést ajánlottak volna a következő két szezonra, 2013-ra és 2014-re.
 
A német lap tudni véli, hogy Hamiltonnak - akinek ebben az évben jár le szerződése a McLarennél – van egy B terve arra az esetre, ha a hétszeres világbajnok még 44. születésnapja előtt visszavonulna. Az újság szerint a Mercedes azóta ismeri és kíséri figyelemmel a brit pályafutását, mióta 2005-ben az F3-ban bajnoki címet szerzett.
 
Norbert Haug sportigazgató a találgatásokkal kapcsolatban a következőket mondta:
"Ha valóban van egy B tervünk, akkor sem lenne tanácsos erről a nyilvánosság előtt beszélni. Amíg nem beszélünk Michaellel, addig ez nem lehet téma.”

 
A Formula-1 teljhatalmú ura, Bernie Ecclestone nemrégiben azon véleményének adott hangot, hogy nem hinné, hogy Lewis a Mclarennél fejezi be F1-es pályafutását.
"Ha ebben az évben nem tud teljesíteni, akkor keresni fogja a továbblépés lehetőségét. És a csapat lehet, hogy szintén keresni fog más lehetőséget”- vélekedett a 81 esztendős üzletember.
 
A Bild minderről egy érdekes adatot közölt, mely szerint a német szurkolóknak több mint ötven százaléka a jelenleg Marussia színekben versenyző Timo Glockot szeretné a jövőben Schumacher helyén látni. Hamiltonra mindössze négy százalék voksolt.
 
"Mindez csak spekuláció” - nyilatkozta a Mercedes szóvivője a német Sport1-nek.
"Nem vagyunk tárgyalásban egyetlen pilótával sem, és Michaellel majd a megfelelő időben fogunk leülni beszélni. Most teljes egészében az idei szezon startjára fókuszálunk.”

  

FormaNet, Varga Viktória

 

Szólj hozzá

mercedes f1 szerződés formula 1 lewis hamilton michael schumacher