2012. már 06.

Alonso: Sok találgatás van, de senki nem tudja az igazságot

írta: FormaNet
Alonso: Sok találgatás van, de senki nem tudja az igazságot

A Ferrari spanyol bajnoka, Fernando Alonso, valamint a csapafőnök, Stefano Domenicali továbbra is hangsúlyozza, hogy még túl korai lenne leírni a csapatot a 2012-es idényre.  

 
 
A Ferrari technikai igazgatója, Pat Fry a téli tesztek végén kijelentette, kizártnak tartja, hogy a csapat jelenleg elég versenyképes a dobogós helyezésekért való küzdelemhez, és vasárnap egy spanyol televíziós csatornának ugyan erről beszélt Fernando Alonso is, annak ellenére, hogy előzőleg az alakulat megtiltotta pilótáinak, hog nyilatkozzanak.
 
"Nagyon sok mindenen javítanunk kell még. Össze kell szorítanunk a fogunkat, és egy darabig még el kell ezt viselnünk. A szezon első néhány versenyén szenvedni fogunk, mert még nem vagyunk száz százalékos formában” - mondta a tesztet követően Alonso, de másnap már kissé derűsebben látta a világot.
A kétszeres világbajnok szerint igaz, hogy csapata elég nehéz helyzetben van, de ettől függetlenül megalapozatlannak tartja azokat a jóslatok, hogy a maranellói istálló egy szörnyű szezon elé néz.
 
"Az új versenyautónknak van néhány olyan tulajdonsága, melyeket nehéz megértenünk, és talán nem tartunk még ott ahol lenni szeretnénk. De mindannyian átéltünk már sok Formula-1-es szezont, ezért nagyon jól tudjuk, hogy amíg meg nem érkezünk Ausztráliába, addig nem igazán látjuk, hol állunk a többiekhez képest. Sokan beszélnek és találgatnak, de senki nem tudja az igazságot. Például sokak szerint a Red Bull van az élen, ugyanakkor az utolsó tesztnapon mindössze néhány kört tudtak megtenni. Ha ilyesmi történt volna velünk, akkor már elszabadult volna a pokol, de náluk ezt észre sem vette senki. Ahhoz, hogy fejlődjünk, többet kell most beleadnunk, mint valaha bármikor, kezdve a visszapillantóért felelős emberektől egészen a dugattyúért felelős emberekig, mindenkinek. Mi egy egység vagyunk, és mindent megteszünk, hiszen mindannyian ugyanazt akarjuk.”
 
Alonso azt is hangsúlyozta, hogy a teszteredmények gyakran csalókák.
"Szeretném ha emlékeznének a két évvel ezelőtti történetre, amikor az utolsó barcelonai teszten az ötödik helyen álltunk a Red Bull, a McLaren, a Sauber és a Force India mögött, majd két hét múlva kettős győzelmet arattunk Bahreinben. Nem az első versenyen számít, hogy elsők legyünk, hanem november végén a világbajnoki címnél.”

 
Stefano Domenicali csapatfőnök szintén arra figyelmeztetett mindenkit, hogy a szezon még el sem kezdődött.
 
"Nyilvánvaló, hogy a céljaink tekintetében nem lehetünk elégedettek a teszteredményekkel, de nem szabad elfelejteni, hogy a bajnokság még el sem kezdődött. Ez most csak a kiindulási pont, és nagyon hosszú szezon áll előttünk. Tudjuk, hogy vannak területek, ahol sokat kell még dolgoznunk, mind a megbízhatóságon mind pedig a teljesítményen, de arra számítok, hogy mindenre választ kapunk. Szeretnénk megmutatni kik is vagyunk.”
 
 
FormaNet, Varga Viktória
 
 
 

Szólj hozzá

ferrari f1 formula 1 fernando alonso stefano domenicali