2012. már 07.

Alguersuari: Elfogadhatatlan amit Helmut mondott

írta: FormaNet
Alguersuari: Elfogadhatatlan amit Helmut mondott

A tavaly év végén, a Toro Rossótól menesztett versenyzőkkel, köztük Jaime Alguersuarival a Red Bull Racing főtanácsadója, Helmut Marko nem volt túl kíméletes, amikor nemrégiben kijelentette, hogy képességük nem elég a győzelemhez. A két versenyző eddig nem reagált Marko kijelentésére, sőt Sebastien Buemi a Red Bull tesztpilótájaként valószínűleg nem is fog, ám Alguersuari most visszaszólt.
 
 
Decemberben nagy meglepetést okozott a Toro Rosso bejelentése, hogy szélnek ereszti addigi pilótapárosát, Sebastien Buemit valamint Jaime Alguersuarit, és egy teljesen új felállásban kezdi meg a 2012-es szezont.
Míg Buemi tartalékpilótaként maradt a nagytestvér kötelékében, addig Alguersuari már nem talált magának helyet a király-kategóriában. A spanyol a BBC Radio5 F1-es kommentátoraként kezdi meg az idényt, és elérkezettnek látta az időt arra, hogy reagáljon Helmut Marko kritikájára.
 
"Tiszteletben tartom a helyzetet, hogy már nem kérnek a munkámból, de amit állítanak, azt abszolút nem tudom elfogadni. Azt mondták, hogy jó versenyzők vagyunk, de nem tudunk győzni. Ennek nem sok értelme van, ha olyan autót adnak, ami nem képes a top10-ben végezni. Nem ezt vártam tőlük. Azért is furcsa, mert arra számítottunk, hogy folytathatjuk pályafutásunkat a Toro Rossónál. Mindketten jó munkát végeztünk, és jó néhányszor az első tízben végeztünk, és 41 pontot gyűjtöttünk. Összességében egy nagyon jó szezon volt.”
 
Alguersuari 2011-ben a pilóták pontversenyében a 11. helyen végzett, és legjobb eredménye két hetedik helyezés volt az Olasz- és a Koreai Nagydíjon.
A 21 éves spanyol megfogadta, hogy amilyen gyorsan csak tud visszatér az F1-es mezőnybe, egykori csapatát azonban kihúzta a listáról.
 
 
"Sosem tudhatod, mi történhet a Formula-1-ben, de nem számítok arra, hogy visszahívnak (a Toro Rosso). Már bizonyítottam, hogy mire vagyok képes egy olyan autóval, ami nem alkalmas a top10-re, így most ennél kicsit nagyobb dolgokat keresek. Mindig előre kell tekinteni. Az életben vannak olyan napok, amikor egyszer csak nincs semmi. De remélem, hogy eljön az a nap, amikor visszatérhetek a Formula-1-be, és bizonyíthatom, hogy mire vagyok képes. Az biztos, hogy harcolni fogok érte.”

  

FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 formula 1 jaime alguersuari