2012. már 09.

Rosberg 2012 után is szeretné Schumachert csapattársnak

írta: FormaNet
Rosberg 2012 után is szeretné Schumachert csapattársnak

A héten megjelenő pletyka, mely szerint Lewis Hamilton válthatja, a hétszeres világbajnokot, Michael Schumachert a Mercedesnél, egyelőre valóban nem jelent többet találgatásnál. A német legenda csapattársa Nico Rosberg azonban - talán éppen a híresztelésekre reagálva - kijelentette, nagyon örülne, ha Schumacherrel 2012 után is egy csapatban versenyezhetne.

 
A találgatásoknak az adhat némi alapot, hogy Schumacher szerződése év végén leját, és egyelőre (ezt maga az érintett is megerősítette) még nem gondolkodnak a szerződés meghosszabbításán. Továbbá Hamilton tavalyi szereplése és a jelenlegi McLarenhez való viszonya is erősítheti a pletykákat. Hozzátéve, hogy ez a viszony egyáltalán nem rossz, ám többen úgy vélik, ha idén az alakulat nem képes nyerő autót a brit pilóta rendelkezésére bocsájtani, akkor esetleg elgondolkodhat a távozáson, és akár a csapat el is engedheti, ha megismétlődne a tavalyihoz hasonló igen csak kaotikusra sikeredett szezon. Ráadásul Hamilton szerződése is 2012 végén jár le.
 
Rosberg és a német legenda viszonya meglehetősen érdekes, mivel a fiatalabb pilóta bár nagy tisztelője a bajnoknak, ám ez nem akadályozza meg abban, hogy néha óvatosan odaszúrjon kollégájának. Erre leginkább az adhat némi alapot, hogy amióta csapattársak, eddig még mind a két évben Schumacher előtt végzett, és ezt előszeretettel "dörgöli" nagynevű vetélytársa orra alá
 
Most azonban egyértelműen Schumi mellé állt, és kijelentette: ”Nem kizárt, hogy marad, és az jó dolog lenne. Technikailag is jól kiegészítjük egymást, és ez az autó fejlesztésénél is nagy segítség.”
 
 
Rosberg már a gokartos időszak óta jól ismeri Hamiltont, ennek ellenére jelenlegi csapattársa mellet törne lándzsát. A 26 éves pilótát nemrégiben az F1 ura, Bernie Ecclestone is igen komolyan megdicsérte, amikor kijelentette: "Nagyon tehetséges, és képes a győzelemre. Remélem ebben a szezonban meg is mutatja.”
 
Jövő héten szombaton már többet tudhatunk arról, hogy az idei évben hogyan sikerült a téli felkészülés a Mercedesnek, illetve természetesen a többi alakulatnak, és ha a szezon előtti tesztek eredményeit, bíztató előjeleit sikerül a versenyeken is megtartani, talán elérkezhet az a pillanat, amikor Nico Rosberg megszerezheti F1-es pályafutása első futamgyőzelmét.
 
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
  

Szólj hozzá

f1 forma1 lewis hamilton michael schumacher nico rosberg mercedes gp