2012. már 10.

A Mercedes pilótái találgatások helyett inkább már versenyeznének

írta: FormaNet
A Mercedes pilótái találgatások helyett inkább már versenyeznének

Mint ahogy a teljes mezőny, úgy a Mercedes GP versenyzői is alig várják az évadnyitó Ausztrál Nagydíjat, ahol végre már nem a teszteredményekből kell megjósolniuk a várható erőviszonyokat, hanem élesben, a melbourne-i kvalifikáción mutathatják meg új autójuk valódi erejét.

 
Michael Schumacher: Végre már nem a tesztekből kell jósolgatnunk, és elkezdődik a versenyzés. Melbourne egy tökéletes és ideális helyszín a szezonkezdéshez. A város szereti a Formula-1-et, a szurkolók remek hangulatot teremtenek, és természetesen ezt mi versenyzők is érzékeljük. És persze már mindenki be van zsongva, hiszen szeretnénk már végre versenyezni. A téli tesztek során sok kilométert futottunk, aminek köszönhetően valóban sok adatot gyűjtöttünk, ami jó pozícióba hozhat minket az első versenyen, illetve a további fejlesztések helyes irányához is nagy segítség. Készen állunk a 2012-es szezonkezdésre…”
 
Nico Rosberg: Nagyon várom, hogy jövő héten Ausztráliába végre elkezdődjön az új szezon. Volt egy tökéletes téli szünetem, sok pihenéssel, jó volt az edzőtábor, és volt egy sikeres szezon előtti tesztprogramunk, ahol sok kilométert tehettünk meg a W03-mal. Szóval valóban készen állunk az első versenyre. Mindig szerettem a melbourne-i hangulatot, hiszen ez egy nagyszerű város, és a szurkolók is fantasztikusak. A kemény munkát és a rengeteg spekulációt követően szombat délután, az időmérő után igazán érdekes lesz látni, hogy hol is állunk. Még mielőtt megérkeznék Ausztráliába, azelőtt Új-Zélandra megyek egy kerékpáros edzőtáborba, ami segít az akklimatizálódásban.

 
Ross Brawn (csapatfőnök) : Egy új szezon kezdete mindig izgalmas, nem számít, hogy az évek alatt hányszor tapasztaltad már meg, így az egész csapat nagyon várja a jövő hetet, amikor Melbourne-ben megkezdődik a játszma. Jól felkészültünk a gyárban és a pályán is, és átszerveztük a fejlesztési struktúránkat, és a tesztprogramot is, így biztos vagyok benne, hogy jó helyzetben vagyunk. Hogy ezt mennyire tudjuk kamatoztatni a versenyen nyújtott teljesítményünkben, az természetesen a legfontosabb kérdés, és érdekes lesz látni, hogy milyen formát mutatunk majd a jövő hétvégén. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek Brackley-ben és Brixworth-ban a kemény és elkötelezett munkáért, és remélem, hogy képesek leszünk egy erős szezonnal megjutalmazni őket. A melbourne-i az egyik legjobb hangulatú verseny a naptárban, és az egyik kedvenc városom, úgyhogy nagyon várom már a jövő hetet.
 
 
FormaNet, Varga Viktória
 
 
Szólj hozzá

mercedes f1 formula 1 melbourne michael schumacher nico rosberg futamelőzetes