2012. már 14.

Horner szerint szinte kizárt, hogy Hamilton a Red Bullhoz kerüljön

írta: FormaNet
Horner szerint szinte kizárt, hogy Hamilton a Red Bullhoz kerüljön

A jelek szerint a Red Bull csapatfőnökének, Christian Hornernek nem feltétlenül Lewis Hamilton a kedvence. A napokban olyan kijelentést tett, ami szerint Buttont nagyobb riválisnak tartja, mint a 2008-as világbajnokot, most pedig arról beszélt, hogy amennyiben üresedés lenne az év végén a csapatnál, szívesebben látna egy saját nevelésű fiatal pilótát a Red Bullnál, minthogy megpróbálják elcsábítani a brit világbajnokot a McLarentől.

 
Az év végén a Red Bull mindkét pilótájának lejár a szerződése, mint ahogy Hamilton kontraktusa is megszűnik a McLarennél. Pár hete az F1 teljhatalmú ura, Bernie Ecclestone célzott arra, hogy Hamilton nem biztos, hogy jövőre a wokingi alakulatnál folytatja a versenyzést, és ez nem egyedül a brit versenyző döntése lesz, mivel Ecclestone úgy véli, talán a McLarennek is elege lehet bajnokából.
 
Lewist tavaly a Kanadai Nagydíjon, egy Hornerrel folytatott magánjellegű beszélgetés miatt már megpróbálták összeboronálni a Milton Keynes-i alakulattal, és a pletykák teljesen azóta sem ültek el. A héten azonban Horner Ausztráliában brit újságírók előtt kijelentette, hogy valószínűtlen az alakulat részéről az érdeklődés Hamilton után.
 
„Azt gondolom, nehéz elképzelni Lewist a csapatunknál. Azt hiszem ő jól megvan jelenlegi környezetében, mint ahogy mi is jól megvagyunk a két pilótánk társaságával. Eldöntöttük azt, hogy befektetünk a fiatalokba, és van is két valóban ígéretes két fiatal srácunk, akik rövidesen belépnek az F1 versenyzés kapuján, Jean-Eric Vergne és Daniel Ricciardo, mindketten nagyon tehetséges pilóták, akik megérdemlik a lehetőséget.”
 
„Fantasztikus volt látni, ahogy évről évre fejlődtek. Szóval inkább majd házon belül keresünk, mint kívül.”
 
Mindkét fiatal pilóta idén futja első teljes szezonját a Formula-1-ben, a Red Bull kistestvére, a Toro Rosso színeiben, és mindketten potenciális jelöltek a Red Bull számára, amennyiben Webber visszavonulna, vagy éppen Vettel döntene úgy, hogy váltani akar. Vettel is hasonló előzmények után került a csapathoz azután, hogy 2008-ban a Toro Rossónál az Olasz Nagydíjon megszerezte a saját, és az istálló első futamgyőzelmét.
 
„Figyelembe kell venni a csapaton belüli egyensúlyt” – folytatta Horner. Minden alakulatnál nagyon fontos ez, és nem csak a pilóták között, hanem az egész szervezetben. Mi valószínűleg inkább azt preferáljuk majd, hogy olyan pilóták jöjjenek, akikbe már fiatal koruktól kezdve  energiát fektettünk, ezért nekik kell megadni  a lehetőséget a fejlődésre, mintsem kívülről hozzunk valakit.”
 
Horner Mark Webber jövője kapcsán semmiféle találgatásra nem volt hajlandó reagálni, annyit azonban elmondott, hogy a 35 éves pilóta nagyon jó formát mutat, és megpróbál visszatérni a mezőny elejére, a tavalyi nem túlzottan sikeres szezon után.
 
„Nem hiszem, hogy Mark azon gondolkodna, hogy ez az év lesz az utolsó. Kellően motivált, és sikerre éhes, ismét élvezi a Formula-1-et, és majd 2012 év végén látja csak a jövőjét. Úgy gondolom, minden pilóta elkerülhetetlenül eljut egyszer egy bizonyos korba…logikus dolog, hogy időben egyeztetni kell bizonyos lépést, mely mind Mark, mind pedig a csapat számára is elfogadható. Nincs előfeltétele annak, hogy Mark 2013-ban ne maradhatna az autóban. Ez egy hosszú szezon, majd az év végén beszéljük meg ezeket a dolgokat.”
 
 
Horner azonban azt is elárulta, hogy semmiféle garancia sincs arra sem, hogy amennyiben Webber visszavonulna, akkor mindenképpen a Toro Rosso valamelyik fiatal pilótája kerülne a helyére, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy akár Vergne, akár Ricciardo kész lenne egy ekkora kihívásra.
 
„Lehet, hogy két, vagy akár három évre is szükségük van. Ez egy egészséges helyzet a csapat számára, hogy két fiatal, valóban tehetséges pilótát megmérettessünk egymás ellenében” – nyilatkozta az Ausztrál Nagydíj előtt Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.
 
Szöveg: FormaNet
 

Szólj hozzá

f1 mclaren forma1 red bull lewis hamilton sebastian vettel daniel ricciardo jean eric vergne mark webber.