2012. már 16.

Kimi Räikkönent továbbra is a szervokormány akadályozza

írta: FormaNet
Kimi Räikkönent továbbra is a szervokormány akadályozza

A jelek szerint a Lotusnak, és Kimi Räikkönennek nem sikerült teljesen megszabadulnia a Barcelonában jelentkező szervokormány problémától, ami már Spanyolországban is majdnem egy teljes napot elvett a finn pilótától. Räikkönen attól fél, hogy eltart még egy ideig, mire teljesen orvosolják a problémát, amely az Ausztrál Nagydíj nyitó napján is akadályozta abban, hogy a tervezett programját elvégezze.

 
A finn világbajnok számára igen rosszul indult az első versenyhétvége, miután a ma reggeli szabadedzésen mindössze nyolc, míg a délutáni futáson csupán 7 kört sikerült teljesítenie. A Lotus igyekezett változtatásokat végrehajtani a kormányrendszeren, miután a pilóta jelezte, hogy nem megfelelően működik az autó irányítása. Räikkönen a csapattal együtt próbálta minél precízebb működésre bírni a kormányművet, ám úgy tűnik, eddig nem jártak sikerrel.
 
A finn csak remélheti, hogy a Maláj Nagydíjra tervezett frissítések megoldást jelenthetnek a problémára, ám úgy gondolja, hogy a végleges megoldás, amitől boldog lenne, hogy minden pályán megfelelően működjön a rendszer, még várat magára.
 
„Az egyetlen, amit tehetek, megpróbálom ezzel kihozni a legjobbat. Úgy tűnik, néhány pályán jól működik, de bizonyos körülmények között, és egyes helyeken esetleg problémát jelenthet a számunkra, de remélem, már a következő verseny előtt meg lesz az új, és azzal minden rendben lesz. Biztosan eltart egy ideig, míg meg lesz a jobb és pontosabb kormány, azt gondolom. Itt most jó lesz az ami van, de a többi pályához feltétlenül kell egy javított rendszer.”
 
Räikkönen nem gondolja, hogy a formájára túl sok hatással lenne az elrontott szabadedzés, inkább úgy véli, kipróbáltak valami újat, ami nem működött megfelelően.
 
„Számtalan különböző dolog van, amiknek kipróbálására sajnos nem volt elég a teszt. Valamikor pedig ki kell próbálnunk ezeket is, és erre a péntek a legjobb alkalom. A változtatások elég sokáig tartanak, és tudtuk azt is, hogy csúszós lesz a pálya, így nem is mentünk ki körözni, amivel időt nyertünk.”
 
 
„Azt hiszem a futással minden rendben lett volna, de elhatároztuk, hogy végre hajtunk néhány szükséges változtatást, ami teljesen rendjén is van, hiszen ezeket használjuk majd az egész hétvégén."
 
A kormányproblémák, és a változékony időjárási körülmények miatt Kiminek egyelőre bizonytalan érzései vannak az autóval kapcsolatban.
 
„Reggel megtettem egy kört még forgalom nélkül, és délután is egyet, így nem igazán tudom, hogy hová érhetünk. Holnap egy kicsit jobban kellene menni, és remélem, az időmérő után kicsit boldogabbak leszünk” – nyilatkozta Kimi Räikkönen az Autosportnak.
 
Szöveg:FormaNet, Varga Viktória
 

Szólj hozzá

f1 lotus forma1 szabadedzés kimi raikkönen ausztrál nagydíj szervokormány