2012. már 17.

A HRT nem indulhat a vasárnapi versenyen

írta: FormaNet
A HRT nem indulhat a vasárnapi versenyen

A HRT nem kapta meg a rajtengedélyt az Ausztrál Nagydíjra, és a csapat indiai versenyzője, Narain Kathikeyan szerint ez Malajziában is megtörténhet.
 
 
 
A HRT mai leszereplése után - amikor is a csapat egyik pilótájának sem sikerült a 107 százalékos szabály értelmében kvalifikálnia magát a vasárnapi szezonnyitó versenyre - azzal a kéréssel fordult a versenybírósághoz, hogy méltányossági alapon engedélyezzék számukra az indulást. A stewardok döntése azonban nem kedvezett a kis csapatnak, így a tavalyi Ausztrál Nagydíjhoz hasonlóan holnap csak 22 autó sorakozik fel a rajtrácsra.
 
"A versenybírók figyelembe vették az összes körülményt, és azok alapján a Sportszabályzat 36.1 cikkelyének értelmében a csapat egyik autója sem vehet részt a versenyen” - állt az FIA hivatalos közleményében.
 
Narain Karthikeyan az időmérőt követően elmondta, hogy az autóján nem működött a DRS rendszer, ami komoly hátrányt jelentett számára.
 
"Nem működött a DRS, és probléma volt a kormányszervóval is. Ha mindezek nincsenek, akkor könnyebb lehetett volna. A DRS önmagában kilenc tizedet jelent, és ha a szervó nem működik, szinte lehetetlen vezetni. Azt hiszem a problémát a hidraulika okozta, ebben a melegben sokkal gyengébb az olaj viszkozitása.”
 
Az indiai pilóta a jövő heti Maláj Nagydíjon sem számít arra, hogy könnyebb helyzetben lesznek, de véleménye szerint Kínában már jobb lehet a csapat.
 

"Malajziában nagyon nehéz dolgunk lesz, ott sokkal melegebb van, és vannak hűtési problémáink is, ezért lehet nehezebb. Nem gondolom, hogy ezek hosszú távú problémák lennének, de nem fogok meglepődni, ha Malajziában is ugyanez lesz a helyzet.” 

FormaNet, Varga Viktória

 

 

 

Szólj hozzá

f1 formula 1 hrt melbourne ausztrál nagydíj