2012. már 18.

Räikkönen: Sokkal jobb helyen is végezhettünk volna

írta: FormaNet
Räikkönen: Sokkal jobb helyen is végezhettünk volna

A Lotus vegyes érzésekkel távozik az évadnyitó Ausztrál Nagydíj helyszínéről, miután a harmadik rajtkockából induló Romain Gosjean már a futam legelején kiesett a játékból, ugyanakkor a 17. helyről startoló Kimi Räikkönen végül tíz pozícióval előrébb, hetedikként szelte át a célvonalat.
 
 
Kimi Räikkönen szombaton csak a 18. helyre kvalifikálta Lotusát, de Sergio Pérez öt rajthelyes büntetését követően még a verseny előtt fogott egy pozíciót, majd ezt követően még 10 helyet lépett előre a leintésig. Ennek ellenére a finn bajnoknak nem volt tökéletes versenye, és úgy véli, ennél előrébb is zárhatott volna.
 
"Olyan mintha sosem lettem volna távol (az F1-től). Sikerült egy jó rajtot vennem, de aztán előttem volt egy baleset az első kanyarban, és vesztettem néhány helyet, mert majdhogynem teljesen meg kellett állnom, illetve ki kellett hajtanom a fűre, hogy el tudjam kerülni. Ezután nehéz volt újra felvenni a tempót, mert elég nagy forgalomban kellett átverekednem magam. Ha mindezt figyelembe vesszük, sokkal jobb helyen is végezhettünk volna. Aztán ott volt még a biztonsági autós periódus, ami azt hiszem szintén rosszul jött. Összességében a hétvége messze nem volt a legideálisabb, de az autó jól érzi magát.”

 
A finn klasszis csapattársa, Romain Grosjean ugyan kedvezőbb pozícióból indult, de nem sikerült jól a startja, hiszen már a rajtnál elvesztette a kvalifikáción megszerzett harmadik helyét…
 
"Aztán persze ott volt a Pastro Maldonadóval történt ütközésem. Ahogy láttam, túl későn fékezett, és eltalálta a jobb első kerekemet, ami miatt sérült a kormánymű, és ezzel vége is volt a versenyemnek” - ecsetlet Grosjean extra rövidre sikerült első lotusos futamát.
 
A Lotus mindkét pilótája két év kihagyás után tért vissza a Fomula-1-be, és a felemásra sikerült hétvége ellenére mindketten hozták azt a teljesítményt, melyet a csapat előzetesen elvárt tőlük.
 
"Kimi képes volt bizonyítani, hogy nem csak egy körön jó a teljesítményünk. Két év szünet után rögtön az első versenyen 11 helyet behozni mindenképpen kielégítő teljesítmény” - nyilatkozta a csapatfőnök, Eric Boullier.

 

FormaNet, Varga Viktória

 

Szólj hozzá

f1 lotus formula 1 ausztrál nagydíj romain grosjean kimi aikkonen