2012. már 20.

A McLaren Malajziában is nagyon erős lesz

írta: FormaNet
A McLaren Malajziában is nagyon erős lesz

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh arra figyelmezteteti a riválisokat, hogy két versenyzője Malajziában is kibérelheti az első sort, és az MP4-27 a sepangi versenypályán is nagyon erős lesz.

 
 
A szezonnyitó ausztrál versenyhétvégén Lewis Hamilton megszerezte az első rajtkockát, megelőzve csapattársát, Jenson Buttont, így a McLaren történelmének 60. legjobb kvalifikációs eredményének örülhetett. A kettős győzelem végül nem sikerült, először a csapattárs, majd később a tavalyi bajnok, Sebastian Vettel is megelőzte a wokingiak 2008-as világbajnokát.
 
A versenyen mutatott teljesítmény miatt a Red Bull csapat vezetője, Christian Horner úgy véli, hogy a McLaren nem mindig fog ennyire dominálni, és az energiaitalosok Sepangban visszavágóra készülnek.
 
"Különböző pályák különböző autóknak fekszenek, és a McLaren mindig is erős volt Melbourne-ben, emlékezzünk vissza a tavalyi versenyre, amikor Lewis végigüldözte Sebet. A téli tesztekből már tudtunk, hogy a McLaren erős lesz, és ezt a hétvégén láthattuk is, de a versenytempónk semmivel sem volt rosszabb az övéknél, és a versenyzőink még nem is voltak megelégedve az autónkkal” - ecsetelte Horner a hétvégi szereplést, ugyanakkor a másik oldalon Martin Whitmarsh is elárulta, hogy néhány dolog még a „zsákban” maradt.
 
"Kétségtelen, hogy kicsit gyorsabbak is lehettünk volna. Van egy gyors autónk, amivel megszerezhettük volna az első két helyet, de így sem lehetünk elégedetlenek. Majd meglátjuk, ha Malajziában ismét megszerezzük az első sort."
 
A szakember azt is elárulta, hogy az idei autó nagyon jól szerepel a gyors kanyarokban.
 
"Ha alaposan szemügyre vesszük a barcelonai teszteket, már akkor is látszott, hogy a nagy sebességű kanyarokban nagyon jók vagyunk. Már akkor úgy tűnt, hogy a gyors kanyarokban mi vagyunk a leggyorsabbak, és a Red Bull ha valahol, akkor a lassabb kanyarokban tud minket megverni.  Szóval ha jön egy olyan pálya, mint például az ausztráliai, akkor látható, hogy ezen a téren meglehetősen erősek vagyunk. Ha ez az elmélet igaz, akkor erősnek kell lennünk a következő helyszínen is. A malajziai egy nagysebességű pálya, és a teljesítményünk alapján azt hiszem nagyon jók az esélyeink, de ki tudja. Majd meglátjuk, hogy megyünk.”

 
Whitmarsh úgy véli, hogy az ausztrál hétvége időmérőjén remek formát mutató, ám a versenyen már kevésbé tündöklő Mercedes is jobb lehet Malajziában.
 
"A Mercedes határozottan gyors, és azt hittük, hogy sokkal nagyobb veszélyt jelentenek majd számunkra a verseny alatt. Ha valaki a rajt előtt megkérdezte volna, akkor azt mondtam volna, hogy a Mercedes jelenti számunkra a legnagyobb veszélyt a futamon. Nagyon- nagyon gyorsak voltak az egyenesekben, és úgy gondoltam, akár el is kaphatnak minket. Mint kiderült, kicsit alul teljesítettek, de ennél tudnak jobban is dolgozni, mint amit Ausztráliában láttunk, ez egészen biztos.”
 
 
FormaNet, Varga Viktória
 
Szólj hozzá