2012. már 20.

A Mercedes Malajziában kiköszörülné a melbourne-i csorbát

írta: FormaNet
A Mercedes Malajziában kiköszörülné a melbourne-i csorbát

A Mercedes számára igazán bíztatóan indult az évadnyitó ausztrál versenyhétvége, ám a befejezés már nem volt túl szerencsés. Ennek ellenére a W03 bebizonyította, hogy kellőképpen gyors, így nem meglepő, hogy a csapat sokkal jobb eredményt vár a maláj pályán.  
 
 
Ausztráliában a Mercedes mindkét autója a legjobb tízbe tudta kvalifikálni magát, ráadásul Michael Schumacher 2010-es visszatérése óta legjobb rajtpozíciónak örülhetett, de váltóhiba miatt a 11. körben fel kellett adnia harmadik helyét. Csapattársa, Nico Rosberg sem járt sokkal szerencsésebben, mert a hajrában csúszott le a pontszerző helyről. A csalódást keltő hétvége után most mindkét versenyző elszántan készül a következő hétvégére.
 
Michael Schumacher: Miután Melbourne-ben volt egy csalódáskeltő első versenyünk, most Malajziába utazunk, amit már nagyon várunk, mert Ausztráliában láttuk, hogy mire képes az autó. Persze nem szabad elfelejteni, hogy a melbourne-i pálya nem igazán reprezentatív az erőviszonyok képletében, ennek ellenére jó érzéseim vannak a kocsival kapcsolatban. Sepang érdekes lesz mindenki számára, mert ez lesz az első valódi kép az összes autó relatív erőssége tekintetében. Lassú és gyors kanyarok egyaránt tarkítják a pályát, ezért jól megmutatja az erőviszonyokat, és ez mindig élvezetes a versenyzők és a mérnökök számára. Összességében nagy kihívást jelent mind a versenyző, mind pedig az autó számára, és már alig várom.
 
Nico Rosberg: Mindig nagyon várom a Maláj Nagydíjat. Sepang abszolút az egyik kedvenc versenypályám a naptárban, és hazai versenye barátainknak, a Petronasnak. A pálya két hosszú egyenest is tartalmaz, ami idén nagyon jól fekszik nekünk. Mint mindig, a körülmények igen nehezek lesznek a magas hőmérséklet és páratartalom miatt. Biztos vagyok abban, hogy javítani tudunk a teljesítményünkön, és egy sikeres hétvégében lehet részünk a malajziai szurkolók előtt.
 
Ross Brawn, csapatfőnök: A Maláj Nagydíj, mindig különleges a csapat számára, és hazai versenyként tekintünk rá, mivel a névadó szponzorunk a Petronas. Annak ellenére, hogy az első versenyhétvégénk bíztatóan indult, végül nem úgy alakult, ahogy azt szerettük volna, így még sok munka vár ránk, mielőtt újra pályára hajtunk Malajziában. Alapvetően jó az autónk, most már csak rajtunk múlik, hogy optimalizáljuk a teljesítményt, és a kihozzuk az autóban rejlő lehetőségeket.
 
 
FormaNet, Varga Viktória
 

  

Szólj hozzá

mercedes f1 formula 1 maláj nagydíj michael schumacher nico rosberg