2012. már 20.

Webber Malajziában Marco Simoncellire emlékezik

írta: FormaNet
Webber Malajziában Marco Simoncellire emlékezik

Mark Webber saját honlapján írt a következő versenyhétvégéről, a Maláj Nagydíjról, ahová fájó szívvel utazik, hiszen tavaly októberben a MotoGP egyik sztárja, Marco Simoncelli a sepangi versenypályán szenvedett halálos balesetet. Az ausztrál még a versenyhétvége előtt megemlékezik sporttársáról.
 
 
"Nehéz szívvel utazok Sepangba, mert Marco (Simoncelli) itt vesztette életét az elmúlt évben. Ő a kétkeréken versenyzők egyik csillaga volt. Mielőtt elkezdődne a versenyhétvége, elmegyek a pálya azon részére, ahol balesetet szenvedett, és lerovom tiszteletemet.”
 
Az ausztrál pilóta tavaly Malajziában a harmadik rajtkockát szerezte meg, végül negyedikként zárta az 56 körös futamot.
A sepangi versenypálya nehézségeiről blogjában Webber így írt: "A pálya igazán próbára teszi a versenyzőket, mert nagy a hőség. Az előző hétvégén Melboure-ben voltunk, ahol nem volt lehetőségem az érkezés után hosszú időt eltölteni, ezért amennyire csak lehet, a legkésőbb érkezem Malajziába. Az elmúlt években is így csináltam, és jól működött.”
 
"A pálya nagyon széles, és több kemény fékzóna is van, ahol lehetőség nyílik az előzésre. Aerodinamika tekintetében jó teszt az autók számára, mert sok nagysebességű kanyar, és néhány gyors irányváltás is van. Ezeken csak akkor tudod jól keresztülvinni az autót, ha megfelelő a kiegyensúlyozottság. Bernie (Ecclestone) szereti a késői kezdést, így ismét megtörténhet, hogy félbeszakad a verseny. Malajziában ugyanis késő délután általában megérkezik az eső. Ez olyasmi, amiben óvatosabbnak kellene lenni.”
 
Mark Webber és Malajzia
 
- Mark Webber első Formula-1-es autójával, a Minardi PS02-vel, kiesett a Maláj Nagydíjon, miután a debütáló versenyén, Melbourne-ben az ötödik helyen végzett.
 
- Mark Webber első F1-es csapattársa a maláj származású Alex Yoong volt.
 
- Az ausztrál versenyző 2004-ben Sepangban szerezte meg addigi Formula-1-es pályafutásának legjobb rajpozícióját. Akkor a Jaguar Ford Cosworth-szal a második helyről indult Michael Schumacher mellől, végül a versenyen 23. körében kiesett. Első sepangi pole pozícióját 2010-ben már Red Bull színekben szerezte meg.
 
- Sepang az első olyan F1-es pálya, melyet Herman Tilke tervezett, Mark erről így vélekedik: "Ez egy jó pálya, talán Hermannak itt kellett volna megállnia.”
 
- Ki tudná elfelejteni a 2009-es Maláj Nagydíjat, ahol a felhőszakadás miatt a 31. körben leintették a futamot. Mark ekkor a hatodik helyen végzett.

  

FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 malajzia formula 1 maláj nagydíj sepang mark webber marco simoncelli