2012. már 21.

A Ferrari továbbra is kiáll Massa mellett

írta: FormaNet
A Ferrari továbbra is kiáll Massa mellett

Felipe Massa pont nélkül távozott a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjról, miközben csapattársa, Fernando Alonso az ötödik helyre hozta be Ferrariját. Ezek után elkerülhetetlenül ismét felerősödtek azok a hangok, melyek a brazil menesztését szorgalmazzák, ám a csapat továbbra is kiáll Felipe mellett, sőt a melbourne-i problémák után a brazil most egy új karosszériával vághat neki idei második futamának. 
 
 
A Ferrari hivatalos honlapján írt a csapat Maláj Nagydíjhoz kötődő felemás eredményeiről, melyben helyet kapott Michael Schumacher, Kimi Räikkönen, Fernadno Alonso, és végül Felipe Massa is, akinek eddig nem sok szerencsét hozott a sepangi aszfaltcsík.
 
"A Scuderia Ferrari malajziai történelme két szakaszra osztható. Az első, 1999-2008-ig tele volt olykor megdöbbentő sikerekkel: mint például 2001-ben Michael Schumacher esős versenye, vagy Kimi Räikkönen 2008-as hatalmas győzelme. De a finn sikere után egy szerencsétlen korszak vette kezdetét. 2009-ben pontot sem sikerült szerezni, 2010-ben Massa egy hetedik helyet szerzett, tavaly pedig legyőzte a hatodik helyen célba érő csapattársát, Fernando Alonsót. Igaz, hogy mindhárom versenyhétvégén történtek szokatlan dolgok, de összességében az is igaz, hogy az elmúlt pár évben a Scuderia nem volt igazán versenyképes Sepangban. Fernando sok boldog emléket őriz a pályáról, hiszen 10 futamból kettőt megnyert, négyszer állt dobogóra, hétszer az első tízben fejezte be a versenyt, és két alkalommal pole-ból rajtolhatott. Kevésbé volt szerencsés Felipe Massa annak ellenére, hogy eddigi kilenc sepangi versenyéből nyolcszor a top10-ben végzett, de az ötödik helyezésnél sosem sikerült jobb eredményt elérnie, és egymást követő két pole pozícióját (2007-2008) sem tudta győzelemre váltani. Nehéz lesz most ezen fordítani, és valószínűleg a Scuderiának a védekezésre kell fektetnie a hangsúlyt, ugyanis az F2012 ugyanaz az autó lesz, mint Ausztráliában.”

 
Annak ellenére, hogy az idei konstrukció a hétvégére még nem kap frissítéseket, a csapat elárulta, hogy Felipe Massa egy új karosszériával versenyezhet Malajziában, miután a szezonnyitón problémák adódtak az autó egyensúlyával. Mindemellett a Ferrari most is hangsúlyozta, hogy az újabb kritikák ellenére a brazil továbbra is az istálló támogatását élvezi.
 
"A verseny után Felipe ismét a kritikák kereszttüzébe került, de a brazil pilóta megbirkózik ezzel a helyzettel, és emlékezzünk vissza 2008-ra amikor két verseny - Ausztrália és Malajzia - után még nulla pontja volt, és már akkor is a média egyes résztvevői szívesen menesztették volna. Ezek közül a kommentátorok közül sokaknak meg kellett változtatni a véleményét, figyelembe véve az a tényt, hogy csak néhány kivételes körülmény (mint például a szingapúri boxkiállás) fosztotta meg a világbajnoki címtől."
 
"Felipe tudja, hogy mindenben számíthat a csapatra, mind műszaki, mind pedig az irányítás tekintetében, hogy jobb formába kerüljön, és megmutathassa tehetségét. Még olyan áron is, hogy mindezért extra munkát kell végeznünk az ausztrál és a malajziai versenyhétvége közti pár napban. Például a munka már el is kezdődött a sepangi boxutcában, hogy előkészítsük a 294-es számú karosszériát számára, ami a 293-ast váltja, és amit a második versenyen a brazil már használni fog. Azért hoztuk meg ezt a döntést, hogy minden kétséget eloszlassunk a kocsija szokatlan teljesítménye körül, melyet az Albert Parkban tapasztaltunk."

  

FormaNet, Varga Viktória

 

Szólj hozzá

ferrari f1 formula 1 felipe massa karosszéria