2012. már 23.

Räikkönen öt hellyel hátrébb indul vasárnap

írta: FormaNet
Räikkönen öt hellyel hátrébb indul vasárnap

A 2009 után idén a Lotus színeiben visszatért Kimi Räikkönennek egyelőre úgy tűnik nincs szerencséje a technikával. Ausztráliában a kormányszervó hátráltatta munkájában, Malajziában pedig váltócsere miatt kap ötrajthelyes büntetést.

 
Räikkönen vasárnap öt hellyel hátrébb lesz kénytelen megkezdeni a Maláj Nagydíjat, a szombati  időmérőn elért helyezéséhez képest, miután a mai, második szabadedzést követően váltócserét hajtottak végre a finn klasszis E20-asában.
 
A hírt röviddel a mai második edzést követően hozta nyilvánosságra a Lotus a hivatalos twitter oldalán. Kimi váltóproblémáit nem sikerült orvosolni, így a harmadik szabadedzés előtt az istálló az alkatrész cseréjére kényszerült. Ennek egyértelmű következménye az öthelyes rajtbüntetés.
 
 
A probléma már Ausztráliában jelentkezett, amikor a finn kisodródott a fűre, és a hűtő tele ment a levágott fűszálakkal, ami a váltó túlmelegedéséhez vezetett. A verseny utáni vizsgálat már akkor kimutatta, hogy a váltóban egy csapágy abroncs megsérült, így élettartama bizonytalanná vált, és végül az alakulat műszaki szakemberei a váltó cseréje mellett döntöttek. 
 
Szöveg: FormaNet
     

Szólj hozzá

f1 lotus forma1 kimi raikkönen maláj nagydíj rajtbüntetés