2012. már 23.

Schumacher szerint túl optimista elképzelés a pole pozíció

írta: FormaNet
Schumacher szerint túl optimista elképzelés a pole pozíció

A Mercedes AMG két versenyzője nem tartja reálisnak, hogy a szombati időmérőn az első rajtkockáért küzdjön, annak ellenére sem, hogy a pénteki szabadedzéseken mindketten az első négyben végeztek.

 
 
A sepangi pálya hosszú egyenesei kedveznek a Mercedesnek. Ezt bizonyítja, hogy a malajziai versenyhétvége első szabadedzésén a Mercedes két versenyzője a harmadik-negyedik legjobb időt autózta Nico Rosberg és Michael Schumacher sorrendben, majd a délutáni gyakorláson a hétszeres bajnok  - megelőzve az egyik McLarent - a második helyen zárt, míg csapattársa, negyedik lett.
Schumacher mindössze három tizdemásodperccel maradt el Hamilton legjobb idejétől, ettől függetlenül egyelőre még nem álmodik pole pozícióról.
A német versenyzők továbbá azt is kifejtették, hogy egyelőre még korai lenne megbecsülni az autó versenytempóját annak ellenére, hogy a második szabadedzésen leginkább erre összepontosított a csapat.
 
"Már dolgozunk a versenyre, és megpróbáltuk növelni a versenytempónkat. Ez egy érdekes nap volt, különösen a gumik tekintetében. Annyira meleg van, hogy számítani kell az abroncsok túlmelegedésére. Nagy általánosságban elmondható, hogy a mai napon leginkább a hosszú etapokra koncentráltunk, de egyelőre nem tudjuk magunkat összehasonlítani a többiekkel. Az időmérőre minden rendben lesz – azt hiszem közel leszünk a legjobbakhoz. Nincs okunk aggodalomra, a többi majd a versenyen kiderül. Foglalkoztunk a gumiproblémával, és valószínűleg kicsit küszködni fogunk, mint ahogy mások is. Fontos, hogy előre léptünk ezen a területen, de nem tudom, hogy ez mekkora lépés a többiekhez képest” - nyilatkozta Nico Rosberg a pénteki edzések után.

 
Schumacher egyetértett csapattársával és úgy véli, a pole pozíció mg túlságosan optimista célkitűzés lenne számukra.
 
"Nem szeretnék túl optimista lenni, és bármi ilyesmit mondani” – felelte a 42 esztendős versenyző arra a kérdésre, hogy lát-e esélyt a rajtelsőségre.
 
"Azt gondolom, hogy az ötödik helyért fogunk harcolni.”
 
"Ma nagyon jó munkát végeztünk. A hosszú távú teljesítményre fókuszáltunk, és viszonylag egyenletesen sikerült ezt végrehajtani, de majd csak vasárnap derül ki, hogy mindez mennyit ér. Elsősorban a versenytempónkon dolgoztunk, és nem hiszem, hogy mindenkinél a maximális teljesítmény láthattuk ma. Őszintén szólva azt gondolom, hogy az ötödik vagy a hatodik hely lehet a legjobb amit szombaton elérhetünk."
 
 
FormaNet, Varga Viktória
 
 
Szólj hozzá