2012. már 24.

Räikkönen: A pole pozícióért is harcolhattam volna

írta: FormaNet
Räikkönen: A pole pozícióért is harcolhattam volna

A Lotus mindkét versenyzője a legjobb tízben kezdheti meg a Maláj Nagydíjat, még úgy is, hogy Kimi Räikkönenre ötrajthelyes büntetés vár váltócsere miatt. Mindkét pilóta elégedett az E20 időmérőn nyújtott teljesítményével, sőt Räikkönen úgy véli, ha nem hibázik, akár a pole pozícióért is harcolhatott volna.

 
 
Kimi Räikkönen az ötödik leggyorsabb kört futotta meg a maláj versenyhétvége szombati időmérő edzésén, ám váltócsere miatt csak a 10. rajtkockából vághat neki az 56 körös versenytávnak. A finn nem volt teljesen elégedett a Q3-ban megfutott körével, és elmondta, hogy a hibák nélkül ennél sokkal jobb helyzetben lenne.
 
Kimi Räikkönen: Az autó jól működött ma. Sajnos vétettem pár hibát a leggyorsabb körömben, ami valószínűleg néhány tizedmásodperce került. Ha ez nincs, akkor valószínűleg a pole pozícióért harcolhattam volna, de a 9-es kanyarnál kicsit lecsúsztam az ívről, ezért időt vesztettem, de ez megtörténik néha. Tegnap felmerült néhány kérdés a KERS-szel kapcsolatban, de ma már ismét minden rendben volt a kocsival, és ez jó érzés. Kissé kellemetlen, hogy vár rám egy büntetés, de az autó jól működik, és ez egy egyértelműen pozitív nap volt. Holnap a 10. helyről rajtolok, és innen igyekszem majd javítani.
 
Romain Grosjean a hetedik legjobb időt autózta a kvalifikáció utolsó etapjában, de kollégája büntetése miatt a harmadik rajtsorból várhatja a futam indítását.
 
Romain Grosjean: Nagyszerű, hogy mindkét autó bejutott a Q3-ba, és nagyon elégedett vagyok, hogy már másodjára kezdhetem meg a top10-ben a versenyt. A csapat remek munkát végzett, hogy a lehető legtöbbet hozza ki az autóból, nagyon örülünk, hogy a legjobb helyekért harcolhatunk. Érdekes lesz a holnapi verseny, és remélhetőleg előrébb léphetünk. Soha nem lehet tudni, hogyan alakul majd az időjárás, és teljesítményben sem vagyunk messze az élen állóktól, a verseny pedig hosszú lesz, szóval bármi megtörténhet. Ilyen körülmények között a gumik megfelelő kezelése elengedhetetlen. Az időmérő csak egy dolog, de a verseny az egy másik történet. Már alig várom a versenyt. Jó lenne az első ötben végezni, de ami a legfontosabb, hogy megszerezzem az első pontjaimat.

 
A csapat vezető pályamérnöke, Alan Permane szintén elégedett a mai teljesítménnyel, és az adatok alapján arra számít, hogy holnap mindkét pilóta erős versenyt futhat. 
 
"Nagyon örülünk a mai teljesítményünknek, de mint ahogy a Formula-1-ben lenni szokott, mindig többet szeretnénk. Kimi úgy érezte, hogy hibázott néhány kanyarban az utolsó gyorskörén, és valószínűleg ennél tökéletesebb kört is össze tudott volna rakni, de az ötödik és a hetedik leggyorsabb autó volt a miénk, ami biztató.”
 
"Az adatokat látva, egy erős versenyt futhatunk holnap. Jól kezeljük az abroncsokat, és mindkét pilótánk elégedett a beállításokkal. Ha az időjárás is úgy akarja, akkor mindkét autónk pontszerzők között végezhet. Száraz versenyre számítunk, és igyekszünk a lehető legjobb stratégiát véghezvinni, hogy előrébb lépjünk. Folyamatos figyeljük majd az időjárásról érkező műholdas jelentéseket, kémleljük az eget, és van tervünk arra az esetre is, ha elered az eső. Persze szinte lehetetlen konkrét stratégiát előre kidolgozni egy esős futamra, mert sok tényező változhat. Ilyenkor jön el az idő, hogy mindannyiunknak, akik a stratégiai döntésekkel foglalkozunk, keményen meg kell dolgoznunk a fizetésünkért. Nyugodtnak kell maradnunk, és megfontolt döntéseket hozni."
 
 
FormaNet, Varga Viktória
 

Szólj hozzá

f1 lotus formula 1 időmérő maláj nagydíj sepang