2012. már 24.

Schumacher erős versenytempóban bízik

írta: FormaNet
Schumacher erős versenytempóban bízik

Michael Schumacher 2010-es visszatérése óta most először adhatott interjút a sajtószobában, miután a kvalifikáción a német legenda a harmadik legjobb időt autózta, így a két McLaren mögül vághat neki a vasárnapi Maláj Nagydíjnak.
 
 
Michael Schumacher a 2006-os Japán Nagydíjon rajtolhatott utoljára az első sorból, akkor ferraris csapattársa, Felipe Massa mellől másodikként. A hétszeres bajnok most kis híján megismételte ezt az eredményt, végül az utolsó percben Jenson Button két századmásodperccel megelőzte, így Schumi a harmadik rajtkockából várhatja holnapi versenyét, ami visszatérése óta a legjobb kvalifikációs eredménye.
 
Már a szabadedzéseken is nyilvánvaló volt, hogy a Mercedes az időmérőn felveheti a harcot a Mclarenekkel, bár sem Schumacher, sem pedig Nico Rosberg nem számított pole-pozícióra.
A legnagyobb kérdés azonban, hogy Ausztrália után a csapat tudott-e javítani a versenytempón, hiszen Melbourne-ben Rosbergnek jelentős gumikopással kellett szembesülnie.
 
Arra a kérdésre, hogy mennyire aggódik a gumikopás üteme miatt, Schumacher a következőt felelte: "Azt hiszem mindannyian aggódunk kicsit, hiszen ez a hőmérséklet elég szokatlan számunkra. Tegnap már tettünk bizonyos előkészületeket, és megfelelő munkát végeztünk. Ausztráliában megtanultuk a leckét, és reagáltunk a problémákra. A srácok remek munkát végeztek, szóval már nagyon várom a holnapot. Úgy érzem helyes volt amikor úgy döntöttünk, hogy az autó inkább a versenyen dolgozzon jobban – így remélem ez a helyzet ( az ausztráliai) holnap nem fog megismétlődni.”
 
Schumacher szerint nem számít mi történt az első versenyen, hiszen a Mercedes már Ausztráliában és most Malajziában is bizonyította, hogy lényegesen jobb autója van, mint az előző évben.
 
"Ha megnézzük kik vannak mögöttünk, akkor mindez nagyon nagy eredmény, és továbbra is dolgozunk azon, hogy még egy kicsit előrébb legyünk. Meglehetősen közel vagyunk, és nem mérföldekre, mint tavaly, ezért rajtunk múlik, hogy egy jó fejlesztési programmal a tervezett munkákra összpontosítsunk, és majd meglátjuk mit tartogat még számunkra a szezon.”

  

FormaNet, Varga Viktória

 

 

Szólj hozzá

f1 formula 1 maláj nagydíj michael schumacher sepang