2012. már 25.

A McLaren pilótái állandó harcra készülnek egymás között

írta: FormaNet
A McLaren pilótái állandó harcra készülnek egymás között

A McLaren pilótapárosa, Lewis Hamilton és Jenson Button idén második alkalommal bérelte ki a rajtrács első sorát - Ausztráliához hasonlóan -  Hamilton, Button sorrendben. A két világbajnok teljes egyetértésben úgy gondolja, nem lesz lelkiismeret-furdalásuk, ha egymás ellen kell csatázniuk egész évben, amennyiben a csapat továbbra is biztosítja számukra a legversenyképesebb autót.

 
A McLaren párosa a melbourne-i szezonnyitó futamon is hasonló sorrendben rajtolt, ám akkor már a rajt utáni első kanyarban Jenson Button vette át a vezetést, így amikor a 2009-es világbajnokot a mostani versenyről kérdezték, elmondta, bízik abban, hogy akkori formájából valamit Malajziába is sikerült átmentenie.
 
"Nem hiszem, hogy nehéz lenne, nagyon közel vagyunk egymáshoz, és sok mindenen túl vagyok már az elmúlt néhány évben ahhoz, hogy tudjam, miután mindketten jó időmérőt futottunk, ez nem csak ezen a versenyen történhet meg ismét, és az előző verseny sem az utolsó ilyen alkalom volt.”
 
"Sokat fogunk egymással harcolni. De ez, amit csinálunk, a legjobb dolog az életünkben, és ebben nagyon jók vagyunk. Nyilvánvaló, hogy mindketten először szeretnénk az első kanyarban fordulni, de a verseny nem csak az első kanyarból áll, ez egy nagyon hosszú és kemény verseny lesz. És nem csak egymás között, de lehet, hogy Michael (Schumacher) is utolér bennünket.”
 
 
Lewis Hamilton is nagyon magabiztos, és hasonlóan csapattársához úgy véli, egy hosszú, és küzdelmes szezon lesz, elsősorban kettőjük között.
 
"Nem ez az első alkalom, hogy ilyen helyzetben vagyok. Amikor Fernandóval (Alonso) versenyeztem, az is nyilvánvalóan egy nagyon kemény kihívás volt minden alkalommal, mert ha van egy gyors csapattársa az embernek, aki egyenletes teljesítményt nyújt mind az időmérőn, mind pedig a versenyen, és éhes a sikerre, akkor az egyetlen lehetőség, ha képes vagy vele felvenni a harcot, és jobban csinálni. Jenson eddig is fantasztikus munkát végzett, így nekem is keményen nyomnom kell őt, mint ahogy ő is ezt teszi velem. És majd lesz ami lesz."
 
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 
 

Szólj hozzá

f1 mclaren forma1 lewis hamilton maláj nagydíj jenson button