2012. már 26.

A Ferrarinál nem viszik túlzásba az ünneplést

írta: FormaNet
A Ferrarinál nem viszik túlzásba az ünneplést

A Scuderia Ferrari vasárnap Sepangban fellélegezhetett, miután a kaotikus időjárási körülmények között Fernando Alonso ismét megmutatta rendkívüli tehetségét, és finomanszólva sem a mezőny leggyorsabb autójával, a tavalyi Brit Nagydíj után újra futamgyőzelmet ünnepelhettek a maranellóiak. A kétszeres világbajnok, illetve a csapatfőnök, Stefano Domenicali ugyanakkor jól tudja, hogy nem lehetnek teljes mértékben elégedettek a hétvégével, hiszen normál körülmények között valószínűleg mindez nem sikerülhetett volna.
 
 
Fernando Alonso 28. F1-es győzelme nem kis meglepetést okozott, és nem csak a szakértők és a sportág rajongói számára, de a Ferrarinál is.
 
"A mai nap egy meglepetés volt. Azt hiszem nem voltunk versenyképesek Ausztráliában sem, és itt sem. A célunk az volt, hogy annyi pontot szerezzünk, amennyit csak lehetséges, és ma ez 25 lett – ami annyira hihetetlen eredmény” – nyilatkozta a leintést követően a futamgyőztes spanyol, aki azt is elismert, hogy normál körülmények között a Ferrari még nem elég gyors.
 
"Következetesek voltunk, de nem voltunk elég gyorsak. Elég szerencsénk volt ahhoz, hogy fenntarthassuk ez a pozíciót.”
 
A csapatvezető, Stefano Domenicali teljes mértékben egyetért Fernandóval abban, hogy a sepangi győzelem semmit nem változtat azon a tényen, hogy az F2012 tempója még nem elég ahhoz, hogy ideális feltételek mellett is meg tudják ismételni ez a diadalt.
 
"Nagyon örülök ennek az eredménynek, mert ugyan a teljesítményünkkel egyáltalán nem vagyunk elégedettek, és ha megnézzük a számokat, illetve, hogy Fernando vezeti a bajnokságot, ez egy nagyon jó hír számunkra. De ettől a mai eredménytől nem változik meg minden, hiszen tudjuk, hogy javítanunk kell az autó teljesítményén.”
 
"Ezekben a percekben most kicsit fellélegezhetünk, egy pillanatra megszabadulhatunk a nyomástól, és remélem, hogy ez lendületet ad az embereinknek ahhoz, hogy a lehető leghamarabb elkészüljünk az új fejlesztésekkel. Most kicsit megkönnyebbülten utazunk haza, de hétfőtől már ugyanakkora nyomás lesz rajtunk, ezen semmit sem változtat a mostani eredmény.”
 
"Tudjuk, hogy nyugodtnak kell maradnunk, ennyi. Tudjuk, hogy az autó teljesítményének hol vannak a határai, ezért úgy számolunk, és azon dolgozunk, hogy az időmérőkön, illetve száraz körülmények között 7-8 tizedmásodperces hátrányt kell behoznunk az élen állókhoz képest, és a cél az, hogy mindezt a lehető leghamarabb megtegyük.”

 
Pat Fry műszaki igazgató szintén arra figyelmeztet, hogy az eddigi problémák nem oldódtak meg a Maláj Nagydíjra, illetve elmondta, hogy már a szezonnyitó hétvégéjén, Melbourne-ben is észrevették, hogy az F2012 nedves aszfalton nem annyira rossz, mint száraz körülmények között.
 
"Ez az eredmény nem jelenti azt, hogy a problémák egy csapásra önmaguktól megoldódtak. Nem ez a helyzet, és ezt mindenki nagyon jól tudja. Fernando mindvégig fantasztikus versenyt futott, és közben óvatos volt, nem lépte át a határokat. Az F2012 a feltételektől függően nagyon eltérően teljesített: voltak pillanatok amikor versenyképesek voltunk, és volt amikor szenvedtünk. Azt már Melbourne-ben is megtapasztaltuk a pénteki edzéseken, hogy nedves pályán nem volt rossz a helyzet, és most még annál is jobban ment. A verseny vége felé Pérez nagyon gyors volt, részben azért, mert kemény gumikon ment, ami ilyen körülmények között jobban működött mint Fernando közepes abroncsai. A másik meghatározó tényező az a boxban végzett munka volt, hiszen Fernando minden boxkiállásánál vagy pozíciót nyert, vagy üldözői előtt tudott maradni.”

  

FormaNet, Varga Viktória

 

Szólj hozzá

ferrari f1 formula 1 fernando alonso stefano domenicali