2012. már 26.

A Red Bullnál kulcsfontosságú az abroncsok megértése

írta: FormaNet
A Red Bullnál kulcsfontosságú az abroncsok megértése

A Red Bullnál igazolva látják a Pirelli azon jóslatát, mely szerint a gumik használata és a gumistratégia az egyik meghatározó faktora lehet az idei sikereknek. Az istállónál úgy vélik, az idei abroncsok minél jobb megértése lehet a kulcs a sikerhez, a bajnoki címért folytatott küzdelemben.
 
 
A Ferrari és a Sauber meglepő malajziai szereplése után a Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner elmondta, ha idén is szeretnének egyenletes teljesítménnyel a bajnoki címért küzdeni, akkor az alakulat számára kiemelt jelentőségű még jobban megismerni az idei gumik tulajdonságait.
 
"A következetesség végig nagyon fontos lesz. Most a HRT szerepe számunkra nem volt kétséges, de nem hiszem, hogy bárki is megjósolta volna, hogy Sergio fog harcolni Fernandóval a futamgyőzelemért. Jelenleg csak a saját teljesítményünkre kell összpontosítanunk, hogy betartsuk a felállított ütemtervünket. További hetünk van Kína előtt, nem csak a szokásos két hét, így ez lesz az az idő, amikor megpróbáljuk minél jobban megérteni az abroncsok működését.”
 
"Úgy tűnik, a gumi a legnagyobb változó (az egyenletben). Azt hiszem, itt van a legnagyobb változás a tavalyi évhez képest, és az látható, hogy különféle autók, különböző helyeken tudnak velük gyorsak lenni. A verseny végén hirtelen Kimi elevenedett meg, és megfutotta meg a leggyorsabb kört, éppen ezért ebből is látszik, hogy a gumik szerepe kulcsfontosságú faktor.”
 
A csapatfőnök szerint a szezon első két versenyéből arra már most is egyértelműen lehet következtetni, hogy a 2012-es év a teljesítmények tekintetében a különböző alakulatoknál drámai ingadozásokat mutat majd.

 
"A vasárnapi teljesítmény tekintetében kijelenthetjük, hogy Sergio Pérez jelenleg a legújabb favorit” – viccelődött Horner.
"Nagy versenyt futott, és azt sem gondolom, hogy bárki is azt jósolta volna, hogy a Ferrari nyerni fog. Azt hiszem az egyetlen jó dolog, hogy a rajongóknak egy jó évük lesz. A sebesség borzasztóan sokat változik, itt ráadásul igen sajátságosan alakult, hiszen ha megnézzük, Sergio volt a leggyorsabb ember a pályán. Sikerült befognia a Ferrarit, és elhúznia a McLarentől, így egyelőre még nehéz tisztán látni az első versenyekből. Tudjuk, hogy van még dolgunk, van még min javítanunk, és erre fogunk összpontosítani a Kínai Nagydíjig. De ebben a pillanatban minden nagyon kiszámíthatatlan.”
 
Hornert arról is kérdezték, hogy a Sauber valódi veszélyt jelenthet-e az élmezőnyre a szezon hátralévő részében?
 
"A teljesítményük alapján az autó esélyes volt a győzelemre. A versenyző és az autó kombinációjával ők voltak a leggyorsabbak, ezért le a kalappal előttük. Erre szerintem senki sem számított.”

  

FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 formula 1 red bull maláj nagydíj christian horner