2012. ápr 03.

A McLaren 150. pole-jára készül Kínában

írta: FormaNet
A McLaren 150. pole-jára készül Kínában

A McLaren egy igen jó szezonkezdésen van túl, és a téli tesztek után az első két futamon is egyértelművé vált, hogy az MP4-27 tempója némileg felülmúlja a rivális csapatok autóit. Az alakulat jelenleg 13 ponttal vezeti a konstruktőrök versenyét annak ellenére, hogy Jenson Button Malajziában ütközés miatt nem szerzett pontot.

 

Az időmérők eredményei is magukért beszélnek, hiszen mindkét versenyen McLaren első sor állt fel a rajtrácsra.

A csapatfőnök Martin Whitmarsh most abban bízik, hogy az új frissítéseknek köszönhetően a csapat Kínában megszerezheti történelme 150. pole pozícióját.

 
Whitmarsh igen bizakodó a wokingi gárda autójának újításai kapcsán, és úgy gondolja, ezek a frissítések a Kínai Nagydíjon jelentős teljesítményjavulást eredményezhetnek.
Az istálló számára a futamgyőzelem mellett egyértelmű cél a 150. rajtelsőség megszerzése. Erre az eddigi két verseny alapján Lewis Hamiltonnak igen jó esélye lehet, ám ezt a csapatfőnök nem gondolja magától értetődőnek.
 
"A csapat számára a 150. pole kiváló eredmény lenne, de addig még sok minden történhet” – nyilatkozta Whitmarsh a Sky Sports News-nak.
 
"Kína egy háromhetes szünet után következik, amikor is minden csapat nyomta az autója fejlesztéseit, beleértve magunkat is, és ez ennyire egyszerű: ha valaki többet javított az autóján mint mi, akkor az jobban jön ki a boxból, és Kínában gyorsabb lehet nálunk."
 
Természetesen a McLaren sem pihen két futamot követően a babérjain, Whitmarsh elmondta, hogy Wokingban a csapatnak sikerül némi extra teljesítményt találni az MP4-27-ben, ami igen bíztató, és remélik, ezzel sikerül megtartani jelenlegi pozíciójukat, továbbra is megelőzve a riválisokat.
 
"Nem vagyunk önteltek. Fejlesztjük az autónkat, és találtunk némi teljesítményfejlődést – és ez nagy szerencse. Hogy az elég lesz-e arra, hogy megtartsuk (eddigi helyünket), majd meglátjuk, de azt gondolom, igen csak örülhetünk annak, ahogy eddig alakultak a dolgok, és amit már együtt elvégeztünk” - nyilatkozta bizakodóan a McLaren csapatfőnöke.
 
 
FormaNet, Varga Viktória
Szólj hozzá

kína f1 mclaren formula 1 martin whitmarsh